חדשות במסחר ושמות מתחם מישראל | 02/06/2008
שם המתחם israel.com נמכר ב-6 מיליון דולר
הארץ  :מחבר
אתר ``הארץ`` מדווח כי שם המתחם www.israel.com נמכר השבוע בסכום של 6 מיליון דולר, לרוכש אשר זהותו אינה ידועה.

חברת Moniker, אשר עוסקת ברישום שמות מתחם, העמידה את שם המתחם הנ``ל למכירה פומבית, בסכום התחלתי של כ-5.5 מיליון דולר. המכירה נסגרה בסוף מאי, בסכום של 6 מיליון דולר.

כיום מופיע בשם המתחם הנ``ל אתר אינטרנט אשר מציג מידע כללי ומידע תיירותי על מדינת ישראל. שם המתחם שייך ליהודי אמריקני בן 46, אשר אמר כי החליט להציע אותו למכירה לכבוד חגיגות ה-60 למדינת ישראל.

בעקבות המכירה, התברג שם המתחם israel.com למקום ה-5 בשמות המתחם היקרים ביותר. שם המתחם היקר ביותר, באופן לא מפליא, הוא sex.com, אשר נרכש ב-12 מיליון דולר.

מאחורי שם המתחם sex.com מסתתר סיפור מעניין למדי - בסוף שנות ה-90 הואשם סטפן מייקל כהן כי עשה שימוש לא הוגן בשם המתחם Sex.com. ב-2001 ברח כהן למקסיקו והוסגר חזרה לקליפורניה ב-2005 ונכלא ל-14 חודשים בשל ביזוי בית המשפט.

כמו כן, קבע בית המשפט כי על כהן לשלם לגרי קרמן, היזם המקוון אשר רשם את שם המתחם בשנת 1994, סך של 65 מיליון דולר. אלא, שחרף שנים של מאבקים נמנע כהן מלהעביר את הסכום הנ``ל.

בשנת 2006 דיווחנו כי לאחר 14 חודשים בכלא, שוחרר כהן על ידי שופט בית המשפט וזאת כיוון שעורך דינו של כהן לא הצליח לאתר את חשבון הבנק שבו מוחזקים הכספים.

בית המשפט הורה על שחררו הזמני של כהן, כדי שיוכל לקבל לידיו את הכספים שנמצאים בחשבונו המוחזק בליכטנשטיין, שם עליו להתייצב אישית בבנק, כך לפחות לטענתו של כהן.

הסיפור קיבל תפנית מעניינת עוד יותר, כאשר אחד האנשים היחידים עם גישה לחשבונו של כהן, עורך דין מקסיקני בשם גוסטאבו, היה היעד לנסיון התנקשות שארע ביום שבו כהן שוחרר מהכלא.

גוסטאבו נסע במרצדס מסחרית עם חברו כשלפתע שתי מסחריות חסמו את המרצדס. החבר הצליח להימלט לתחנת משטרה מקומית כשהוא סובל ממספר פצעי ירייה בצידו השמאלי. קטין בן 4 שנים שהיה בזירת האירוע נורה בראשו ומצבו אינו ידוע. גוסטאבו, לעומת זאת, הצליח להתחמק מניסיון ההתנקשות בחייו, ללא כל פגע.

בשנת 2007, הגיש כהן בקשה למחוק את החוב של 65 מיליוני הדולרים שהוא חייב לבעל הזכויות של Sex.com, בטענה שהוא איבד את כל כספו וכי אין לו רכוש ולכן הוא מבקש מבית המשפט למחוק את חובו.