חדשות בסימני מסחר ואתרי אינטרנט מישראל | 28/01/2008
תביעה על סך חצי מיליון ש``ח נגד אתר האינטרנט ONE
ICE.co.il  :מחבר
אתר ICE מדווח כי חברת ``מובייל שופ`` טוענת כי ברשותה סימן המסחר ``One Mobile`` וכי אתר הספורט ONE, שהשיק לאחרונה אתר הנקרא Mobile one, פוגע בזכויות היוצרים שלה ועושה שימוש בסימן המסחר שלה.

``מובייל שופ`` תובעת חצי מיליון שקל מחברת ``סיטינט``, מפעילת אתר הספורט one וכן ביקשה צו מניעה זמני שיאסור על אתר ONE לעשות שימוש בשם מסחרי שיכלול את שילוב המילים ``וואן``, ``1`` או ``one`` ו-``מובייל`` או ``mobile`` יחדיו ברצף.

לאחרונה פורסם כי סטארט אפ קטן מניו יורק, FindMeOn, עומד לשלוח לענקית החיפוש גוגל מכתב המבקש כי גוגל תשנה את השם של יוזמת ה- OpenSocial שלה.

חברת FindMeOn יזמה פרויקט הנקרא OpenSN, קיצור של Open Social Networking בשנת 2006 ולפי היזם והמנכ``ל ג`ונתן ונסקו, הדמיון בין שם הפרויקט של החברה ושם הפרויקט החדש של גוגל, פוגע בעסקי החברה.

החברה מתכנת גם לנקוט בצעדים משפטיים נגד גוגל.

לפני כשנה פורסם כי חברה בשם ``Office Live`` הגישה תביעה נגד מיקרוסופט בגין הפרת סימן מסחר עקב השימוש של ענקית התוכנה בשם ``Office Live`` במוצריה.