חדשות בחופש הביטוי ואנונימיות מישראל | 01/05/2007
עו``ד מבקש מאתר Ynet לחשוף את זהותו של גולש
Globes.co.il  :מחבר
אתר גלובס דיווח אתמול כי עו``ד יעקב סבו מבקש מבית המשפט המחוזי בת``א להורות לאתר YNET לחשוף את פרטיו האישיים של גולש המכונה צחי 200.

עו``ד סבו טוען כי הגולש כותב בפורום ב- YNET מידע המהווה הוצאת לשון הרע כלפיו מתוך כוונה לפגוע בו.

הפורום בו מדובר הוא פורום המיועד לתושבי קריית אונו. עו``ד סבו משמש כחבר הוועדה המרחבית לתכנון ולבנייה בקריית אונו ובכוונתו להתמודד על רשות קריית אונו בבחירות הבאות.

עו``ד סבו טוען כי גולש המכונה צחי 200 טען כי עו``ד סבו ביצע עבירות פליליות, ובכללם בנייה בלתי חוקית ותשלום שוחד כדי ``לסגור`` את התיק.

בשבוע שעבר דחה שופט בית המשפט המחוזי בחיפה, יצחק עמית, בקשה של מטפל אלטרנטיבי לחייב את ספקית האינטרנט ברק 013 לחשוף פרטים של גולשים, שלטענת המטפל, השמיצו אותו.

בפסק הדין ניתח השופט יצחק עמית את החקיקה והפסיקה הקיימות בישראל בסוגיות שעל הפרק, והביא פתרונות לחקיקה שאיננה קיימת עדיין בסוגייה. השופט קבע מבחנים לברור הסוגייה וביניהם: האם היתה עומדת לתובע זכות תביעה כנגד המפרסם, אילו זהותו היתה ידועה לו, האם התובע הוא אישיות ציבורית או פרטית, מהי עוצמתו של הביטוי הפוגע, האם מדובר בפרסום חד פעמי או שיטתי וטיבו של הפורום או האתר בו פורסם הביטוי הפוגע.