הצעת חוק שיזם משרד התקשורת, מבקשת לאמץ את המודל הנהוג באיחוד האירופי לפיו הפצת פרסומת באמצעות פקס, SMS, מערכת חיוג אוטומטיות ודואר אלקטרוני, תתאפשר רק לאחר קבלת אישור מפורש מהנמען.
ועדה משותפת לוועדת הכלכלה ולועדת המדע, שדנה בתיקון לחוק התקשורת בנושא הגבלת הפצת דואר זבל ברשתות תקשורת, מציעה כי יקבע מנגנון למתן פיצוי לצרכנים, ללא צורך בהוכחת נזקים, לצורך אכיפת החוק נגד ``דואר זבל``.
מודל זה משקף את האיזון הראוי בין ההגנה על הפרטיות של הצרכנים ומניעת המטרד הכרוך בהודעות דואר הזבל, לבין שימוש מסחרי לגיטימי באמצעי תקשורת לצרכי שיווק ישיר, לדעת משרד התקשורת.
ההצעה כוללת שני סייגים לאיסור על משלוח דואר זבל למי שלא נתן הסכמתו: פנייה חד פעמית לשם השגת הסכמת הנמען ומקרים שבהם קיימים יחסי מסחר קודמים בין המפרסם לנמען. הצעת החוק כוללת שני מסלולי תביעה: המסלול הפלילי, שהקנס המוטל בגינו הוא לפחות 67 אלף שקל, ומסלול אזרחי המאפשר בנוסף לתביעת נזיקין להגיש תובענה יצוגית.
את הצעת החוק למיגור דואר זבל, חוק התקשורת (בזק ושידורים) (תיקון מס` 33), התשס``ה 2005 ניתן לראות על ידי לחיצה על הקישור כאן .
השבוע נודע כי המומחים חוזים כי דואר הזבל יעלה על גדותיו בחודשים נובמבר-דצמבר, לקראת עונת החגים הממשמשת ובאה, מתממשות .
בהתראה, אשר מתפרסמת לפני החגים, נאמר כי דואר הזבל מבוסס ברובו על פרסום מסחרי, אך בתקופת החגים גדלות ב-50% הפרסומות המבוססות על מקרי הונאה וזיופים של כל מוצר אפשרי, החל משעוני רולקס, וכלה בכרטיסי שי נטענים.
מומחי אבטחת מידע מוסרים כי גם השנה יפלו צרכנים תמימים רבים בפח, וישמרו על הגחלת של המשפט הנצחי: פראיירים לא מתים, הם רק מתחלפים..
למדריך מהיר: ``כלים נגד דוא``ל זבל`` לחצו כאן .
רוצים לקרוא עוד על דואר זבל? כנסו כאן .
|