חברת סוני מיוזיק הואשמה בכך שמשנת 2004 קיבלה וחשפה מידע אישי של כ-30,000 ילדים מתחת לגיל 13, זאת בידיעה שהיא עוברת על החוק לשמירה על פרטיות ילדים ברשת (COPPA).
החוק מחייב מפעילי אתרים לקבל את אישור ההורים לפני קבלת מידע אישי מילדים עד גיל 13.
בכתב התביעה נטען, כי במסגרת תהליך ההרשמה למספר אתרי מוזיקה של החברה, נדרשים גולשים לרשום את תאריך הלידה שלהם. על אף שהחברה יכלה לראות שגיל הילדים הינו מתחת לגיל 13, היא עדיין אפשרה להם להקים פרופיל אישי באתרים.
בפרופיל הוצגו פרטים אישיים כגון גיל, מין, מקום מגורים, כתובות דואר אלקטרוני וכן תמונות שהילדים העלו. הפרופיל האישי אפשר לילדים להשתתף במועדוני מעריצים בהם יכלו ליצור קשר עם מעריצים אחרים, לרבות מבוגרים.
כפשרה, הסכימה החברה לשלם סך של מיליון דולר קנס לועדה למסחר פדראלי, ה-FTC. זהו הקנס הגבוה ביותר שנגבה במסגרת החוק לשמירה על פרטיות ילדים ברשת.
בשנת 1998
העביר הקונגרס האמריקני את החוק להגנת ילדים ברשת (Child Online Protection Act). עם זאת, כתוצאה מהחלטתו של בית המשפט של פילדלפיה אשר אושררה על ידי בית המשפט לעירעורים של פילדלפיה ובית המשפט העליון, נקבע כי החוק, במתכונתו הנוכחית, אינו חוקתי כיוון שהוא נוגד את הזכות לחופש הביטוי.
עם זאת, בית המשפט העליון החזיר לבית המשפט המחוזי של פנסילבניה את הדיון בשאלה האם ישנם שיפורים טכנולגיים אשר עלולים לבטל את ההתנגשות בין החוק לבין הזכות לחופש הביטוי.
בשנת 2007 דיווחנו כי הממשל בארה"ב וארגונים שמאגדים הורים מודאגים גרמו לאתר הרשתות החברתיות הפופולרי MySpace.com ליצור תוכנה שתיתן להורים
הצצה למה שילדיהם כותבים בפרופילים האישיים שלהם באתר.
התוכנה אמורה לאפשר להורים להתקינה על המחשב הביתי ולראות פרטים של משתמש של MySpace שמתחבר לאתר מהמחשב עליו הותקנה התוכנה. בין הפרטים שיחשפו - שם הפרופיל, גיל ומיקום. התוכנה גם תעקוב אחר עדכונים שיעשו בפרופילים אולם לא תאפשר להורים גישה לתוכן הפרופילים ותיידע את המשתמשים שהיא עוקבת אחרי הפרופילים שלהם שהתוכנה עושה זאת.