אתר TheMarker מדווח כי לקראת כניסתו לתוקף של "חוק הספאם" ב-1 לדצמבר, איגוד האינטרנט הישראלי נקט בצעדים שונים אשר נועדו לעודד גולשים לתבוע ספאמרים אשר ישלחו דואר זבל.
על פי הדיווח, האיגוד העלה באתר דוגמה לכתב תביעה, אותו יוכלו הגולשים למלא ולהגיש לבית המשפט. כזכור, החוק מאפשר לתבוע פיצוי בסך 1,000 שקלים בגין כל הודעת דואר זבל, ללא הוכחת נזק.
למפרסמים מוצעת באתר דוגמה למכתב אותו יוכלו לשלוח ללקוחותיהם על מנת לקבל אישור למשלוח דואר. כמו כן, מפרסמים יוכלו לבדוק האם הם נחשבים לשולחי דואר זבל על פי החוק.
רימון כהן, נשיא איגוד האינטרנט הישראלי אמר כי החוק מאפשר לצרכנים להגיש תביעה ללא צורך בהגשת תלונה במשטרה וכך לאכוף בעצמם את החוק.
לא מכבר דיווחנו על מחקר לפיו
ספאמרים זוכים לרווחים חרף העובדה שהם מקבלים רק תגובה אחת עבור כל 12.5 מיליון הודעות דואר זבל אותן הם שולחים.
חוקרים אמריקאים מאוניברסיטאות מובילות ברחבי ארצות הברית "חטפו" רשת ספאם פעילה, המכונה "Storm", על מנת לבחון את הצד העסקי של דואר הזבל.
האנאליסטים אשר ביצעו את המחקר, שנמשך במשך כחודש, אמרו כי קצב המענה האמור, קרי, תגובה אחת על כל 12.5 מיליון הודעות ספאם, יכול להפיק רווח של מיליוני דולרים בשנה עבור הספאמרים.
לדברי החוקרים, "לאחר 26 ימים ומשלוח של 350 מיליון הודעות דוא"ל, בוצעו רק 28 מכירות". על פי החוקרים, מדובר ברווח של כ-2,731.88 דולר - כלומר, רווח של למעלה מ-100 דולר ליום.
היות והחוקרים השתלטו על חלק קטן בלבד מהרשת Storm, ההערכות הן כי מי ששולט בכל רשת משלוח הודעות הספאם מרוויח כ-7,000 דולרים ליום, או למעלה מ-2 מיליון דולר לשנה.
למאמר "חוק דואר הזבל והשלכותיו",
לחצו כאן.