אתר Telegraph מדווח על תביעת לשון הרע אשר הוגשה נגד אדם בגין פרסום תגובה באתר האינטרנט eBay, הנוגעת למשתמש ממנו רכש מכשיר סלולרי.
כריס ריד פרסם ב-eBay תגובה, בה טען כי מכשיר סלולרי אשר סופק לו על ידי ג`ואל ג`ונס, איש עסקים בן 26, אינו זהה למכשיר אותו רכש ממנו.
ריד טען במודעה כי המכשיר אותו רכש היה "סרוט, מרוסק ואינו תואם למודל אותו פרסם מר ג`ונס בחשבונו באתר eBay".
בגין תגובה זו, הגיס ג`ונס תביעת לשון הרע, בטענה שהתגובה פוגעת בעסקיו. לדבריו, התגובה "אינה הוגנת, אינה הגיונית ופוגענית".
ואילו בישראל, בחודש מאי דיווחנו כי בית משפט השלום בתל אביב קבע כי אתר האינטרנט NRG
לא יצטרך לחשוף פרטי גולשים אנונימיים ולמסור את כתובות ה-IP של אשר פירסמו תגובה (טוקבק) באתר.
הבקשה למסור את פרטי הגולש הוגשה על ידי חברת הרודס בניה ופיתוח, בעלת מלונות הרודס באילת, אשר מנוהלת על ידי מר יואב איגרא.
באתר NRG פורסמה כתבה אשר עסקה בניסיונותיה של עמותת אדם טבע ודין לטרפד את פרויקט התיירות בבקעת תמנע, פרויקט אותו יזמה חברת הרודס. באחד הטוקבקים לכתבה נכתב כי "היה קל להשתלט - פשוט משחדים... אין לקבוצת איגרא בעיה של מזומנים אז פשוט קונים את מי שצריך".
חברת הרודס ומנכ"ל קבוצת איגרא ביקשו לחשוף את פרטי הגולש, על מנת לתבוע אותו בגין הוצאת לשון הרע. כאמור, בית המשפט דחה את הבקשה, בקובעו כי לא נתקיימו היסודות אשר מצדיקים את בקשת החשיפה, גם על פי הגישה המקלה יותר, הדורשת להראות קיום של עילת תביעה נגד הגולשים ו"דבר מה נוסף".
בהחלטתו, ציין בית המשפט כי אין המדובר בפרסום פוגע לפי חוק איסור לשון הרע, שכן "גם אם השיח אינו מנומס, יש בו משום הבעת דעה וביקורת במאבק ציבורי בתחום האקולוגיה. כשם ששיח פוליטי זוכה להגנת יתר, כך ישיג גם השיח המסחרי הגנה גבוהה יותר מפני השיח הפרטי".