סוכנות הידיעות רויטרס מדווחת כי יריד הטכנולוגיה בברלין חשף כי חברת יונדאי וחברות נוספות ממזרח אסיה ואירופה השתמשו במוצרים אשר מפרים פטנטים.
בהמלך היריד, החרימו רשויות המכס מוצרים רבים מן הדוכן של חברת יונדאי. בית המשפט אישר לרשויות לערוך 69 פשיטות, שכן יונדאי וחברות נוספות שיווקו מוצרים בהם נעשה שימוש בטכנולוגיה עליה נרשם פטנט.
דובר משרד החקירות במכס בגרמניה מסר כי לחברת יונדאי היתה הזדמנות להוכיח כי היא שילמה עבור רישיונות השימוש בפטנט, אולם, מאחר ולא יכלה להוכיח כי רכשה את רשיון השימוש בפטנט, הוחרמו פריטים בתצוגה.
מדובר בהחרמה רחבה בהיקפה אשר כללה 170 טלויזיות, 140 נגנים, 21 טלפונים ניידים ו-57 מכשירי DVD.
בעבר שופט פדרלי קבע כי חברת מיקרוסופט תשלם לחברת Alcatel-Lucent סכום של 511.6 מיליון דולר, בגין הפרת 2 פטנטים של חברת Alcatel.
ההחלטה התקבלה לאחר שחבר מושבעים קבע כי יצרנית התוכנה הפרה פטנט של חברת Alcatel הנוגע לדרך בה משתמשי תוכנה בוחרים תאריך בתוכנות מסוימות, כגון Microsoft Outlook ו-Windows Mobile.
מיקרוסופט ערערה על ההחלטה לבית המשפט המחוזי, אשר כאמור דחה את הערעור. החלטה זו היוותה את הפרק החדש בסכסוך בין החברות, אשר נמשך כ-5 שנים.
בחודש מאי ועדת הסחר הבינלאומי האמריקנית (ITC) דחתה תביעה אותה הגישה חברת מיקרוסופט נגד חברת Alcatel-Lucent, בגין הפרת פטנט ברשתות טלפוניה לעסקים.
על פי כתב התביעה, חברת Alcatel-Lucent הפרה ארבעה פטנטים של חברת מיקרוסופט במערכת המשלבת טלפונים ומחשבים לצורך שיחות, הודעות וועידות וידאו.
בהחלטה אשר ניתנה על ידי ועדת הסחר הבינלאומי נקבע כי ``אין הפרה של חלק 337``. חלק 337 מתייחס להפרת זכויות בקניין רוחני.
|