סוכנות הידיעות רויטרס מדווחת כי במלזיה קיימת צנזורה על אתרי חדשות בהם קיימת ביקורת על הממשלה.
על פי הדיווח, הממשלה הורתה לספקיות הגישה לרשת לחסום את הגישה לאתר www.malaysia-today.net, המעביר לעיתים קרובות ביקורת על הממשל, בטענה שהכיל תגובות אשר עלולות היו להצית סכסוכים על רקע גזעני.
שר הפנים של מלזיה, סייד חמיד, אמר כי עורך האתר רג`ה פטרה קמארודין התעלם מהאזהרות שנשלחו אליו ובעצם המשך הפרסום האסור עבר על הוראות החוק. השר הוסיף כי הממשלה לא רוצה לפגוע בחופש הביטוי אבל כולם צריכים להיות כפופים לחוק, גם באינטרנט ובבלוגים.
מנגד, גורמים מטעם האופוזיציה טענו כי החרם הממשלתי מהווה דוגמא לניצול לרעה של כוח על ידי הממשל. כמו כן, גורמי האופיזיציה הוסיפו כי הטלת הצנזורה מהווה הפרה של הבטחת הממשל שלא לצנזר את רשת האינטרנט.
הרבה כבר נכתב על האולימפיאדה ועל הפרק עמדה שאלת החסימה, הצנזורה ועמדתה האיתנה של סין לקבוע את התכנים שיורשו לפרסום.
אבל כנראה, שהבלוגרים לא ידעו שמנגד תצמח חומה נוספת שתחסום את השידורים ואפילו לא תעלה אותם כקובץ וידאו ברשת – כמו שקורה באופן די שכיח באתר You Tube.
NBC שלשלה לכיסה מליוני דולרים כשהגבילה את השידורים, כך שמי שמעונין לצפות צריך לשלם לחברת NBC עבור השירות. מה שעוד יותר הפליא את הבלוגרים הזועמים היא העובדה שתכני הספורט לא הועלו לאתר הבית של NBC.
בעבר דיווחנו על בהלה שנוצרה באיראן בקרב המרכז להגנה על זכויות האדם בעקבות הצעת חוק בנושא האינטרנט.
מדובר בחוק המבקש להוציא להורג את בלוגרים ואנשים שמנהלים פורומים באינטרנט בהם הם מעודדים שחיתות והתנגדות להתנהלותו של השלטון באיראן.
בראש המרכז עומדת הגב` שירין עבאדי, אשר זכתה בפרס נובל. עבאדי מחתה על הצעת חוק, בטענה שהיא פוגעת בחופש הביטוי. |