אתר Ynet מדווח על פגיעה בפרטיות בקרב גולשי האתר תפוז.
התלונה בנושא הגיע ממשתמש באתר, שהשתומם לנוכח הבקשה הביזארית לפיה היה מחויב להיחשף אל מול מצלמות הרשת כתנאי להשתתפות בבלוג TV של אתר תפוז.
הפניה אליו נעשתה לא פחות ולא יותר על ידי פקח ברשת, כשמו כן הוא – מפקח על הנעשה ברשת ומחלק אזהרות לפיהן אותם גולשים שטרם חשפו את עצמם בעזרת מצלמת הוידאו ברשת יידרשו לעשות זאת, אחרת לא תתאפשר גלישתם בצ`ט האמור.
צעד שכזה הוא חריג בנוף, מאחר וחשיפת פרטיהם של גולשים באינטרנט באופן מחייב נוגעת למקרים בהם נעשה דבר בלתי חוקי.
במקרה אחר בו היו מחויבים הגולשים לחשוף את פרטיותם היה ב``אינטרנט קפה`` במצרים.
לפי הדיווח החליטו לאחרונה במצרים לנהוג במדיניות חדשה לפיה יחויב כל משתמש בבית הקפה לתת את נתוני הזיהוי שלו הכוללים: שם ושם משפחה, דואר אלקטרוני ומספר טלפון.
המתנגדים לצעד זה טענו כי קיימת הפרה בוטה של זכויות האזרח וזאת כי שלטונות מצרים מנסים להטיל צנזורה ובכך גם פוגעים בפרטיות של כל אינדיבידואל .
בעבר דיווחנו על תוכניתה של גוגל להשיק את שירות המיפוי ``Street View`` באנגליה.
תוכנת ה-Street View של גוגל מתאימה תמונות של מיקומים שונים למפות, וכוללת, בין היתר, תמונות של עוברי אורח אשר נלכדו בתמונות שצולמו.
קבוצה אנגלית להגנה על זכויות אדם, Privacy International, מאמינה כי טכנולוגיה זו מפרה את חוקי הגנת הפרטיות . דובר מטעם הקבוצה מסר כי ``לדעתנו, הם צריכים את אישורו של אדם אם הם רוצים להשתמש בפניו למטרות מסחריות``.
|