אתר smh מדווח על מעצרו של אדם מניו יורק שהחליט להשתעשע על חשבון כמה גורמים ולהעמיד את חברת ``גרבר`` בכוננות ספיגה.
אנטון דיון צילם את עצמו בעזרת מצלמת וידאו כשפניו מכוסות בשתי הזדמנויות שונות.
בסרט הראשון אשר צולם ככל הנראה באפריל טען אנטון כי רעלים שונים הוכנסו לבקבוקי גרבר.
בסרט השני דיבר אנטון על המטרה לשמה הוכנסו הרעלים והיא הרעלת תינוקות האוכלוסייה השחורה.
את סרטוני הוידאו פרסם אנטון באתר YouTube מה שעורר בהלה בקהילת ההורים וב – FDA אשר מופקד על נושא הבקרה של כשירות המזון והתרופות בארצות הברית.
חברת ``גרבר`` ערכה בדיקה למוצרי המזון שלה ומצאה כי אין כל שחר לטענות המועלות בסרט הוידאו.
הרשויות המוסמכות עצרו את אנטון ובמידה ויורשע על מעשיו, באפשרות בית המשפט לפסוק לו עד 10 שנות מאסר.
לענין הגנת הצרכן בחודש ינואר האחרון בית משפט השלום בתל אביב הטיל על חברת הנסיעות ``הדקה ה-90`` קנס בסך 90,000 שקלים, בגין הטעיית צרכנים בעסקאות מכר מרחוק.
בכתב האישום, אשר הוגש על ידי משרד התמ``ת, נטען כי חברת הדקה ה-90 דרשה מלקוח אשר רכש 4 כרטיסי טיסה, דמי ביטול בסך 400 דולר, למרות שלפי חוק הגנת הצרכן, צרכן יכול לבטל עסקה שביצע בעסקת מכר מרחוק בתוך 14 יום מיום ביצוע הרכישה.
בעבר דיווחנו כי חברת התיירות אשת טורס הגיעה להסדר טיעון בגין הטעיית צרכנים בפרסומים באתר האינטרנט שלה לגבי עסקות.
החברה הורשעה באי פרסום המחיר האמיתי של העסקה ופרטים לגבי הזכות לבטלה.
בית המשפט המחוזי בת``א קיבל את הסדר הטיעון והטיל על החברה קנס של 80 אלף שקל.
|