במהלך דיון שנערך היום במסגרת ועדת המדע והטכנולוגיה בעניין הצעת החוק של חבר הכנסת ישראל חסון אל מול החלק הרלוונטי בהצעת החוק של משרד המשפטים, התבשרנו על-ידי חבר הכנסת חסון כי הצעתו מוקפאת בשלב זה אך לא נמחקת.
חבר הכנסת חסון יזם את הצעת החוק המכונה "
חוק הטוקבקים ", לפיה עורכי אתרי אינטרנט גדולים (אתרים שיש אליהם מעל 50,000 כניסות ביום) ישאו באחריות המשפטית לתגובות (טוקבקים) המתפרסמות בהם.
לפני מספר חודשים אושרה הצעת החוק על ידי ועדת השרים לענייני חקיקה ולאחר כמה ימים ההצעה אושרה על ידי מליאת הכנסת בהצבעה טרומית , של 29 חברי כנסת אל מול שני מתנגדים (שלי יחימוביץ` וגדעון סער).
במהלך הדיון היום בועדה כן סוכם כי עורכי התוכן של האתרים הגדולים, למשל Ynet ו-Walla נכחו בדיון, יחד עם ארגון האינטרנט הישראלי יכינו מסמך עמדה בנוגע לרגולציה עצמית.
החלק הארי של הנוכחים בדיון הביע את עמדתו כי הצעת החוק של חבר הכנסת חסון, כפי שזו נוסחה, אינה מספקת מענה ראוי לבעיית חשיפת פרטי גולשים אנונימיים והבאתם לדין.
משרד המשפטים הציג את ההסדר המוצע בפרק ה` להצעת
חוק מסחר אלקטרוני והתאמתו לעולם החדש שהאינטרנט פתח בפני הציבור הרחב. משרד המשפטים הבהיר כי מדובר בהסדר השומר על האיזון הראוי הדרוש לשמירה על זכויות אישיות וציבוריות כגון: הזכות לשם טוב וחופש הביטוי.
אחריות ספק שירותי אינטרנט לפעולות ומחדלים שאינם נובעים באופן ישיר ממעשיו ו/או מי מטעמו הינה אחת מן הסוגיות השכיחות ביותר עוד משחר הולדת ה-World Wide Web. בתחילה סוגיה זו עלתה על המדוכה במקרים הקשורים לפעילותן של ספקיות גישה לאינטרנט (Internet Service Provider – ISP) אולם, כיום ניתן למצוא מקרים רבים המתייחסים להטלת האחריות בגין עוולות ועבירות שונות על כתפי ספקי שרות נוספים באינטרנט: כגון בעלי/מנהלי ומפעילי פורטלים, מנועי חיפוש, אתרים אינטראקטיבים, פורומים, חדרי שיחות וכיוב.