רפורמת הפטנטים שהוכרזה ע``י משרד הפטנטים האמריקאי (USPTO), הייתה אמורה להיכנס לתוקפה בנובמבר 2007, אך בוטלה ע``י ביהמ``ש המחוזי הפדרלי בארה``ב כיוון שחוקקה בחוסר סמכות.
מטרת הרפורמה הייתה לעדכן את התקנות ולהגביר את יעילות בחינת הבקשות. לאחר ארבעה חודשי דיון ציבורי התקבלה רפורמה אשר התמקדה בשני נושאים עיקריים שהם הגבלה בכמות התביעות והגבלה במספר בקשות ההמשך שניתן להגיש.
בעבר דיווחנו כי בית המחוקקים האמריקני אישר שינויים גורפים בחוק הפטנטים האמריקני, מה שמהווה נצחון עבור חברות כמו מייקרוסופט וחברות פיננסיות כדוגמת Goldman Sachs.
החקיקה, שאושרה ברוב של 220 מול 175, מקשה על קבלת פטנטים ונועדה להפחית בהתדיינויות משפטיות, על ידי הגבלת הערכאות בהן יכולים בעלי פטנטים להגיש תביעה, והגבלת סכום הפיצויים.
החוק התקבל לאחר שינויים שנעשו ברגע האחרון על מנת לרצות את המתנגדים לחוק, שטענו כי השינויים הינם מרחיקים לכת יתר על המידה בהחלשת זכויות הפטנטים , והם עלולים לפגוע בהשקעות בטכנולוגיות חדשות ולגרום לפיטורים ברחבי אמריקה. |