הפרלמנט האירופי חושב כי מדיניות "שלוש פסילות ואתה מנותק" לאכיפת שמירה על
זכויות יוצרים , אשר מקודמת על ידי ה-IFPI וממשלת צרפת, היא רעיון רע.
ברוב של 314-297, הפרלמנט האירופי קיבל תיקון ל-Bono Report on the Cultural Industries, מסמך אשר נועד לפתח אסטרטגיה עבור התעשיה היצירתית של אירופה.
תעשיית הקולנוע והמוזיקה ניסו להכניס למסמך 2 אסטרטגיות מרכזיות - סינון תכנים המפרים
זכויות יוצרים על ידי ספקיות האינטרנט וניתוק מפרי זכויות יוצרים מהאינטרנט.
כאמור, האיחוד האירופי מתנגד להצעה השניה. דובר האיחוד האירופי אמר כי האיחוד "רוצה ליצור איזון בין האינטרסים של מחזיקי הזכויות ושל הלקוחות, ואין להשתמש בצעדים נרחבים כמו ניתוק מן האינטרנט".
התיקון למסמך, אשר אומץ על ידי הפרלמנט, קורא למדינות האיחוד "להימנע מלנקוט אמצעים המנוגדים לחירויות אזרחיות וזכויות הפרט ולעקרונות המידתיות, האפקטיביות וההגינות, כמו מניעת הגישה לאינטרנט".
בחודש פברואר דיווחנו כי הממשל האוסטרלי
שוקל להעתר לבקשת ה-IFPI להחמיר את המדיניות הננקטת נגד משתפי קבצים. שר התקשורת האוסטרלי, סטפן קונרוי, אמר כי "יבחן כל חקיקה בריטית בנושא, כולל מדיניות של "שלוש פסילות", בעניין רב".
מדיניות שלוש הפסילות החלה בצרפת בשנה שעברה, וכעת נשקלת גם בבריטניה. לפי המדיניות, גולשים אשר יתפסו משתפים קבצים המוגנים על ידי זכויות יוצרים יקבלו אזהרה לדואר האלקטרוני מספקית התקשורת שלהם.
כאשר הגולשים ייתפסו בשנית, חשבונם יושעה זמנית. בפעם השלישית, חשבונם ינותק לצמיתות.
עם זאת, מעניין לציין כי כאשר במאות מחשבים של משטרת אוסטרליה התגלו
סרטים המפרים זכויות יוצרים , הוחלט שלא לנקוט נגד השוטרים המעורבים כל הליכים.
מקורות בתוך משטרת אוסטרליה מסרו כי לא תתבצע כל חקירה בנושא, לאור המספר הרב של השוטרים המעורבים בפרשה. המועצה האוסטרלית נגד גניבת זכויות יוצרים , מצידה, הודיעה כי תפנה אל הממונה, בניסיון לברר מדוע אין כוונה לנקוט פעולות נגד השוטרים הנ"ל.