אתר Ynet מדווח על פרסום הדו``ח השנתי של ה-World Economic Forum על מוכנות לחיבור לרשת הגלובלית. על פי הדו``ח, ישראל ממוקמת ה-18 ברשימה, עם ניקוד של 5.18.
על פי הדו``ח, המדינה המרושתת בעולם היא דנמרק. מיד אחריה ברשימה- שוודיה, שוויץ, ארצות הבית וסינגפור. עוד מציין הדו``ח את עליית כלכלתן של מדינות מזרח אסיה - כך למשל, קוריאה עלתה עשרה מקומות משנה שעברה.
הדו``ח מבוסס על נתונים אשר נאספו על ידי ארגונים בינלאומיים שונים, ובין היתר - האו``ם, הבנק העולמי ואיגוד התקשורת הבינלאומי.
המדדים אשר נבדקים בדו``ח הם חדירת חיבור פס רחב לרשת האינטרנט ברחבי האוכלוסיה וכן מידת המוכנות של המדינה ליישום טכנולוגיות מידע.
בחודש ינואר דיווחנו כי ע``פ סקר TIM , אשר נערך על ידי TNS-טלסקר, מספר משתמשי האינטרנט בישראל עומד על 4 מיליון (כ-55 אחוזים מכלל אוכלוסיית ישראל).
על פי הנתונים, 73 אחוזים מכלל משקי הבית מחוברים כיום לרשת האינטרנט, מתוכם 96 אחוזים מחוברים בחיבור מהיר (לעומת שנת 2006, בה 72 אחוזים ממשקי הבית היו מחוברים לרשת, מתוכם 95 אחוזים בחיבור מהיר).
אמנם ישראל ממוקמת במקום ה-18 מבחינת מוכנות החיבור לרשת הגלובלית, אולם ניתן להתנחם בכך שבכל הקשור לפעילות זדונית ברשת - ישראל מדורגת במקום הראשון.
דו``ח איומי האבטחה של חברת סימנטק קבע כי 11 אחוזים מהפעילות הזדונית ברשת נעשית על ידי גולשים מישראל. פעילות זדונית כוללת, בין השאר, התקפות על מחשבים אחרים, הפצת וירוסים, דואר זבל וכיו``ב. המקום השני, אגב, שייך לקנדה, ואילו ארה``ב הגיעה ``רק`` למקום השלישי.
|