אתר The Marker מדווח כי מועצת העיתונות מתנגדת להצעת חוק סינון אתרים, כיוון שהחוק ``אינו מידתי ופוגע בחופש הביטוי, בזכות לפרטיות ובאוטונומיה של האדם``.
המועצה, בראשות השופטת בדימוס דליה דורנר, מסרה כי ניתן ``להשיג את מטרות החוק על ידי מתן אפשרות למתחברים לאינטרנט לקבל אמצעים לסינון אתרים, אם ירצו בכך, והעברת המידע על קיומם של אמצעים אלה לכל המשתמשים באינטרנט``.
הצעת החוק עברה, בסוף חודש פברואר, בקריאה ראשונה , ברוב של 46 חברי כנסת מול 20 מתנגדים, והועברה לדיון בוועדת הכלכלה של הכנסת.
הצעת החוק מבקשת לתקן את חוק התקשורת (בזק ושידורים) ולחייב את ספקיות האינטרנט להציע למנויהן אפשרות לקבל סינון תכנים. מנוי אשר לא יודיע האם הוא מעוניין בתוכנת הסינון - ייחסמו בפניו אתרים.
לדברי יוזם ההצעה, ח``כ אמנון כהן (ש``ס), ``במקום שמאות אלפי הורים יצטרכו להיות מודעים ואקטיביים כדי לחסום את ילדיהם בפני צפייה בפורנוגרפיה ואלימות קשה, יצטרכו חובבי הפורנו להיות פעילים ולהרים טלפון אחד בסה``כ, כדי לבקש שלא להתקין את חסימת האתרים``.
ח``כ דב חנין, המתנגד לחוק, אמר כי ``במתן הסמכות הגורפת לשר אנו יוצרים את המנגנון הזה שיוביל למדרון החלקלק ולתוצאה האיומה המאפשרת לשלטון לקבוע מה נראה ומה לא``.
בתחילת פברואר דיווחנו כי ועדת הכלכלה אישרה את הצעת חוק סינון אתרים, והוסיפה לה סייג אחד - מנויי אינטרנט יקבלו כמה הודעות לפני שיופעל עליהם שירות הסינון.
בחודש יוני דיווחנו כי שר התקשורת, אריאל אטיאס, אמר כי יש להחיל את המגבלות המוטלות על הצגת תכנים אירוטיים בטלוויזיה גם על רשת האינטרנט.
|