האתר RateMyCops.com, אשר עלה לרשת לפני כשבועיים, מעורר ברחבי הרשת דיונים סוערים הנוגעים לשאלות של פרטיות, חופש הביטוי ותפקידם של ספקיות השירותים בכל אלו.
מטרת האתר הינה לספק פורום פומבי בו יוכלו תושבים לפרסם תגובות הנוגעות לשוטרים באופן אנונימי, מה שתיאורטית יגרום לשוטרים להיות אחראיים יותר על התנהגותם בציבור.
כך למשל, אחת התגובות אשר פורסמה באתר- "הלכתי במורד הרחוב, כאשר השוטר מורגן קפץ מאחורי השיחים. הוא היה לבוש בציוד טקטי מלא והיו לו כמה ענפי עץ דבוקים לקסדה. הוא כיוון את ה-AR15 שלו עלי, צועק לגבי מריחואנה ושואל אותי איפה היו שקיות הניקל. אמרתי לו שאני מוסלמי, אבל מעולם לא השתמשתי במריחואנה".
באופן לא מפליא, האתר זכה להתנגדות מצד המשטרה. גרי דיאר, ראש איחוד כוחות המשטרה בקליפורניה, אמר כי "שוטרים אשר מדורגים באתר ניצבים בפני השמצות לא הוגנות, ללא אפשרות להגן על עצמם". יש לציין כי מקים האתר ציין כי בפני השוטרים קיימת האפשרות להגיב על כל פרסום באתר ואף להרשם לאתר כשוטרים, דבר אשר יגרום לתגובתם להיות מודגשת.
הדבר לא מנע ממארחת האתר, חברת GoDaddy, להוריד את האתר מהרשת מוקדם יותר השבוע, מבלי להודיע על כך למקימיו, בטענה שהאתר חרג ממגבלת רוחב הפס אותה רכש.
לטענת מקימי האתר, הטענה כי האתר חרג ממגבלת הפס אינה סבירה ולטענתם האתר הורד מהרשת בגלל שיקולים אחרים. בכל מקרה, האתר עלה לרשת מחדש, תחת חברת אירוח אחרת.
התנהגות חברת האירוח בפרשה הנ"ל מעוררת שאלות בנוגע למיקומו של חופש הביטוי בספירה הקיברנטית. לפני כמה ימים דיווחנו כי משרד האוצר האמריקני
הוריד מהרשת אתר נסיעות אירופאי, בטענה שהאתר הציע נופשים בקובה, וזאת למרות שמנהל האתר, החברה והשרתים עליהם מאוחסן האתר אינם מצויים בארה"ב.
סטיב מרשל הינו אזרח בריטי המתגורר בספרד. בעשור האחרון מרשל מפעיל סוכנות נסיעות קיברנטית, אשר מתמחה בטיולים בקובה עבור אירופאים.
לטענת משרד האוצר האמריקני, מרשל וחברתו סייעו לאמריקנים להפר את החרם אותו ארה"ב מטילה על קובה. בפרסום רשמי של משרד האוצר האמריקני נטען כי אמריקנים אשר היו מעוניינים בטיול לקובה, השתמשו במערכת התשלומים הקיברנטית של האתר.
היות ושם המתחם של אתרו של מרשל נרשם בארה"ב, על ידי חברת eNom, אתרו של מרשל נחסם על ידי החברה, ללא הודעה מוקדמת, ומאז מסרבת החברה, בהוראת הממשל, לשחרר את שם המתחם למרשל. כתוצאה מכך, נאלץ מרשל להעתיק את שם המתחם שלו לחברת רישום אירופאית, תחת הסיומת net. (במקום סיומת ה-com של האתר המקורי).
בחודש פברואר דיווחנו כי בית משפט הורה להוריד להוריד מהרשת
את האתר Wikileaks , אשר מאפשר לפרסם מסמכים של ממשלות ותאגידים אינקוגניטו, על מנת לסייע ל"אנשים מכל הארצות אשר רוצים לגלות התנהגות בלתי-אתית בממשל שלהם ובתאגידים".
בסופו של דבר,
הצו בוטל . ברם, נראה כי הסיבה לביטול הצו אינה ההכרה בחשיבותו של חופש הביטוי, אלא העובדה ש-Wikileaks החזיקו העתקים מהאתר בשמות מתחם אחרים, והאתר עדיין היה נגיש לגולשים, הן מארה"ב והן מחוצה לה, אשר הכירו את שמות המתחם הנוספים של האתר.
"לבית המשפט יש דאגות רציניות, ושאלות רציניות, לגבי האפקטיביות של כל צו אשר בית המשפט יוציא לאור מצב הדברים הנוכחי", אמר השופט ג`פרי וייט, אשר ביטל את הצו, בקינה על העובדה כי החוק אינו מספיק לעמוד בקצב השינוי של הטכנולוגיה.