משרד האוצר האמריקני הוריד מהרשת אתר נסיעות אירופאי, בטענה שהאתר הציע נופשים בקובה, וזאת למרות שמנהל האתר, החברה והשרתים עליהם מאוחסן האתר אינם מצויים בארה"ב.
סטיב מרשל הינו אזרח בריטי המתגורר בספרד. בעשור האחרון מרשל מפעיל סוכנות נסיעות קיברנטית, אשר מתמחה בטיולים בקובה עבור אירופאים.
מרשל הפעיל כמה אתרים הנוגעים לקובה, מהם כמה אשר התמחו בהיבטים ספרותיים והיסטוריים של קובה. האתרים היו זמינים באנגלית, צרפתית וספרדית.
לטענת משרד האוצר האמריקני, מרשל וחברתו סייעו לאמריקנים להפר את החרם אותו ארה"ב מטילה על קובה. בפרסום רשמי של משרד האוצר האמריקני נטען כי אמריקנים אשר היו מעוניינים בטיול לקובה, השתמשו במערכת התשלומים הקיברנטית של האתר.
היות ושם המתחם של אתרו של מרשל נרשם בארה"ב, על ידי חברת eNom, אתרו של מרשל נחסם על ידי החברה, ללא הודעה מוקדמת, ומאז מסרבת החברה, בהוראת הממשל, לשחרר את שם המתחם למרשל. כתוצאה מכך, נאלץ מרשל להעתיק את שם המתחם שלו לחברת רישום אירופאית, תחת הסיומת net. (במקום סיומת ה-com של האתר המקורי).
לפני כשבוע דיווחנו כי בית המשפט הפדרלי בסן פרנסיסקו
החליט לבטל את הצו אשר הוריד מהרשת את האתר Wikileaks.org, אתר המאפשר פרסום מסמכים בצורה אנונימית, על מנת לסייע ל"אנשים מכל הארצות אשר רוצים לגלות התנהגות בלתי-אתית בממשל שלהם ובתאגידים".
בסוף דצמבר, דיווחנו כי הפרלמנט האירופי
העביר הצעה לנהוג בצנזור האינטרנט על ידי משטרים מדכאים כהגבל מסחרי.
ההצעה, אשר הוגשה על ידי ג`ולס מאתן ממפלגת הימין ההולנדית, אושרה ברוב של 571 אל מול 38 מתנגדים. מאתן מגדיר את ההצעה כ"דרך חריגה, אך אפקטיבית" לקדם את חופש הביטוי ברחבי האינטרנט.
ואילו בישראל, נראה כי חופש הביטוי אינו מצוי בראש סדר העדיפויות של המחוקק. לא מכבר דיווחנו כי הצעת חוק סינון אתרים
עברה בקריאה ראשונה , ברוב של 46 חברי כנסת מול 20 מתנגדים, וההצעה הועברה לדיון בוועדת הכלכלה של הכנסת ולאחר מכן תועבר לקריאה שניה ושלישית.
הצעת החוק מבקשת לתקן את חוק התקשורת (בזק ושידורים) ולחייב את ספקיות האינטרנט להציע למנויהן אפשרות לקבל סינון תכנים. מנוי אשר לא יודיע האם הוא מעוניין בתוכנת הסינון - ייחסמו בפניו אתרים.