אתר Arstechnica מדווח כי בכיר בממשל הסיני יוצא כנגד הפרקטיקה הרווחת בסין, לפיה בכירי ממשל נבחרים באמצעות הודעות SMS, משל היו מתמודדים ב"כוכב נולד".
חלק מהבכירים בממשל הסיני נבחרים באמצעות הודעות SMS, בעיקר בגלל הפופולריות של תוכניות כמו "American Idol" ו-"Super Girl" ברחבי סין.
נציג הקונגרס הסיני, זאו ליזונג, מודאג מהתופעה הנ"ל. ליזונג ציין כי מתמודדים פשוט משחדים אנשים על מנת שיצביעו בשבילם, מה שמוביל לכך שסביר יותר שמועמדים עשירים יזכו.
כמו כן, לא ברור האם הממשל המקומי אשר משתמש בשיטת הצבעה זו נקט באמצעים על מנת לחסום יותר מקול אחד אשר מגיע מאותו אדם.
באופן אירוני למדי, הציבור הסיני כבר אינו יכול להצביע באמצעות הודעות SMS לתוכניות ריאלטי בטלוויזיה. מועצת ניהול הרדיו, הסרטים וטלוויזיה, החליטה לאסור על משלוח הודעות טקסט לתוכניות ריאליטי בשנה שעברה.
ואילו בישראל, בחודש ספטמבר דיווחנו כי
משרד הפנים מתכנן לאפשר לאזרחי ישראל להצביע בבחירות לרשויות המקומיות באופן ממוחשב. בישיבות שקיים שר הפנים, מאיר שטרית, עם גורמים מקצועיים בנושא ועם נציגי האוצר, נבחן גם נושא מניעת הצבעות כפולות.
לפי הדיווח, המצביעים יזוהו לפי תעודת זהות, יגשו למחשב שימצא מאחורי פרגוד, שם יצביעו באמצעות נגיעה במסך המחשב.
בחודש יולי דיווחנו כי ממחקר שהוזמן על-ידי מדינת קליפורניה עולה כי המערכות הממוחשבות בהן נעשה שימוש לבחירות האלקטרוניות
פגיעות במיוחד .
בחודש ינואר אשתקד דיווחנו כי התוכנית ההולנדית לעשות שימוש במערכת הצבעה אלקטרונית בבחירות הצפויות לחודש מרץ, נתקלה בביקורת קשה, שכן רשויות הביון ההולנדיות בחנו מעל 1200 מכונות הצבעה אלקטרוניות ומצאו כי
המכונות אינן אמינות .
שירותי הביון מצאו כי אותות הרדיו שמשודרים ממחשבי מערכת ההצבעה האלקטרונית כדי לקלוט את ההצבעות, ניתנים ליירוט ממרחק של 20-30 מטר.