אתלטים המתחרים באולימפיאדת בייג`ינג 2008, סין, יוכלו לנהל בלוגים אישיים, זאת, בתנאי שהם יצליחו לעבור את "חומת האש" הסינית.
הועדה האולימפית הבינלאומית (IOC) החליטה כי האתלטים חופשיים לפרסם כל דבר העולה על רוחם, למעט כמה סייגים. למרות החלטה זו, ממשלת סין מתכננת להמשיך לסנן ולפקח על תנועת המידע באינטרנט, דבר המטיל מגבלה קשה על בלוגרים בתוך המדינה.
"ה-IOC רואה בבלוגים צורה לגיטימית של ביטוי אישי ולא סוג של עיתונות", כך לפי הצהרה של ה-IOC.
אלא, שסין אינה רואה את הדברים בעין דומה. בסין, אתרי הבלוגים הנפוצים, BlogSpot ו-WordPress, חסומים, כך שאתלטים המעוניינים לפרסם פוסטים לגבי חוויותיהם האישיות יתקלו בקושי להיכנס לאתרים אלו.
מעבר לכך, האתלטים גם ייאלצו לברור את הנושאים עליהם הם כותבים - המשטרה המקומית, הממשל, פלון גונג, גרמניה הנאצית וכיכר טיאננמן הם כולם בגדר טאבו אשר ההתייחסות אליו הינה אסורה.
בחודש אוקטובר האחרון דיווחנו כי שלוש האוניברסיטאות הפופולריות בסין
אימצו חוקים לפיהם נאסר על תלמידי שנה א` להביא איתם מחשבים מהבית.
גורמים רשמיים באוניברסיטאות טוענים כי הדבר ימנע מהתלמידים להיכנע לפיתויי משחקי האון-ליין - אחת הדרכים המועדפות להעברת הזמן בסין, ובמדינות אסיאתיות רבות אחרות.
באותו החודש דיווחנו כי הצנזורה בסין
הופכת להיות שיטתית ומתוחכמת יותר בדרך בה היא מפקחת על האינטרנט ועל תכנים.
בחודש אוגוסט דיווחנו על
יוזמה חדשה של שלטונות סין - המשטרה של בירת סין, בייג`ינג, תחל בפטרולים באינטרנט, ותשתמש בשוטרים מצויירים ש"יקפצו" בשעה שהמשתמש גולש בדפדפן, ויזהירו אותו להתרחק מתוכן לא חוקי באינטרנט.