אתר Ynet מדווח כי ועדת וינוגרד הציעה לנסות ולפקח על פרסומים באתרי חדשות קטנים ובלוגים ולחייב גולשים למסור חומר לבדיקת הצנזורה.
דו"ח וינוגרד עסק, בין היתר, בהיבטים התקשורתיים של המלחמה. מלבד הפרסומים בכלי התקשורת הממסדיים, הדו"ח ציין כי מידע מסווג הובא לידיעת הציבור באמצעות רשת האינטרנט והבלוגים.
חברי הוועדה התייחסו לכשלון הפעלת הצנזורה על הפרסומים הללו - "הצנזורה פועלת בעיקר מול אמצעי התקשורת המוסדרים, ואף לגבי אלה - רק לגבי העיקריים".
הדו"ח מציין כי יש להטמיע בקרב הגולשים מודעות לכך שכל מי שמפרסם מידע חייב למסור את המידע לבדיקה של הצנזורה, על פי תקנות ההגנה.
עוד מציינים חברי הוועדה את צורך בכך שהצנזורה תתאים עצמה לעידן הפרסום באינטרנט באמצעות "חשיבה מתקדמת על כלים טכנולוגיים שיאפשרו מעקב אמין ואכיפה טובה על אמצעי תקשורת מגוונים, אלקטרוניים ואחרים, כולל אינטרנט לצורותיו ומיקומיו ככל הניתן".
כזכור, לפני כחודש דיווחנו כי
ממשלת יפן מציעה שינויים לחוקים שונים, אשר יאפשרו לממשל היפני לפקח על צריכת תכני האינטרנט במדינה. השינויים יאפשרו לממשל לפקח על כל תכני האינטרנט (ובהם בלוגים, אתרים אישיים וכיו"ב), תכנים סלולריים ושיתוף קבצים.
באותו החודש דיווחנו כי
ממשלת אוסטרליה הכריזה שתצטרף לסין כאחת מן המדינות הבודדות בעולם אשר מצנזרות את האינטרנט.
בחודש אוקטובר דיווחנו כי
החונטה הצבאית במיאנמר הרחיבה את פעילותה עמוק אל תוך המרחב הקיברנטי - במהלך האירועים בהם נהרגו עשרות מפגינים, האינטרנט של מיאנמר נותק מהעולם החיצוני.