מרכז ה-FBI לתלונות על פשעי אינטרנט (IC3) טוען כי מספר התלונות שהתקבלו על התקפות "וישינג" עלה בצורה מדאיגה.
התקפת וישינג דומה להתקפת פישינג, במובן הזה ששתיהן משתמשות באי-מייל כאמצעי להפצת הפתיון, אלא שההבדל בין שתי השיטות טמון בפתיון עצמו. התקפת וישינג מתחילה עם שליחת אי-מייל, ומבקשת ממשתמש הקצה ליצור קשר עם מוסד מסוים באמצעות הטלפון על מנת לפתור נושא מסוים או לאבטח מחדש מידע אישי של הגולש.
הגולשים אשר מתקשרים למספר אשר צוין במייל מתבקשים לציין את אותו המידע שמנסה התקפת פישינג רגילה לדלות. האירוניה היא שהאי-מייל אשר התוקפים שולחים מציין במפורש כי המוסד שלהם לעולם לא יבקש מידע של הצרכנים באמצעות האי-מייל או באמצעות הרשת.
התקפות וישינג הופכות לנפוצות יותר ככל ששירותי ה-Voice over IP (VoIP) הופכים לנפוצים. משתמשי VoIP אינם נדרשים לספק מידע אשר יאפשר זיהוי של מזמין קו ה-VoIP, כך שזוהי פלטפורמה נוחה במיוחד לביצוע התקפות וישינג.
כזכור, לפני כשבוע דיווחנו כי מומחי אבטחה מזהירים מפני
וירוס הפועל בסביבת חלונות בחשאי הגונב את פרטי ה- Login של המשתמשים לחשבונות בנק מקוונים. בחודש שעבר נגנב מידע אישי מסוג זה של כ- 5000 קורבנות, רובם באירופה.
לפני כשבועיים דיווחנו כי
חברות האבטחה McAfee ו-F-Secure ציינו כי הן מתקשות לעמוד בעומס התוכנות הזדוניות. החברות פרסמו כי מספר התוכנות הזדוניות אשר התגלו על ידן כמעט והכפיל עצמו במהלך שנת 2007.
בחודש אוגוסט דיווחנו כי חוקרים טוענים כי פירצה בטכנולוגיה מאפשרת לתוקף מרחוק להפוך
טלפון VoIP למכשיר ציטוט.