מחקר חדש מצא כי החשש של קונים מקוונים לגבי הפגיעה בפרטיותם עלה במהלך שנת 2007 במקביל לעליה במגמה של אובדן או גניבת מידע הקשור לכרטיסי אשראי ומידע אישי אחר.
61 אחוזים מהמבוגרים בארה``ב אמרו כי הם דואגים מאוד לגבי פרטיות המידע האישי כאשר הם קונים באופן מקוון, עליה של 14 אחוזים משנת 2006, אז הצהירו כך 47 אחוזים.
בחודש יוני 2007 פורסם כי חוקרים מאוניברסיטת קרנגי מלון, השוכנת בעיר פיטסבורג בפנסילבניה, מאמינים כי צרכנים מוכנים לשלם יותר עבור פריט שנרכש בקנייה מקוונת על מנת להגן על המידע האישי שלהם.
המעבדה לאבטחה ופרטיות באוניברסיטת קרנגי מלון בדקה את ההרגלים של אנשים בגילאי 18 עד 71 שניתן להם כסף וניתנו להם הוראות לקנות מוצרים מסוימים באופן מקוון עם שימוש במנוע החיפוש PrivacyFinder.org.
מנוע החיפוש הנ``ל פותח באוניברסיטה והוא מספק הערכה של מדיניות הגנת הפרטיות של אתרי אינטרנט יחד עם תוצאות החיפוש.
החוקרים מצאו כי אנשים מוכנים לשלם כ-60 סנט נוספים לכל פריט הנמכר ב- 15 דולרים כדי להגן על פרטיותם.
במהלך 2006 פורסם כי שמונה מתוך כל עשרה לקוחות אומרים כי הם יקנו יותר מוצרים בצורה מקוונת , אם תהיה להם אלטרנטיבה בטוחה ונוחה לתשלום המקוון בכרטיס האשראי. המשיבים בסקר אמרו כי הם יוציאו בין 100 דולרים ל- 1000 דולרים יותר כל שנה עם אלטרנטיבה כזו.
בתחילת 2006 נודע כי eBay מתכוננת להציע למשתמשי PayPal התקן בטחון קטן שיכלול מפתח המחולל סיסמאות, על מנת להגדיל את אבטחת שירותי התשלומים המקוונים באמצעותה.
לפי גרטנר , כ- 913 מיליון דולר אבדו בתחום המכירות במסחר אלקטרוני ב- 2006, כתוצאה מחששות של הקונים המקוונים לגבי אבטחת מידע. בתחילת 2006 גם פורסם כי מומחים מתחום האבטחה של גוגל מצאו כי האתרים של eBay ,PayPal ובנק אמריקה מרכזים 2/3 (63%) מהונאות אתרי האינטרנט.
|