ממשלת יפן מציעה שינויים לחוקים שונים, אשר יאפשרו לממשל היפני לפקח על צריכת תכני האינטרנט במדינה.
השינויים יאפשרו לממשל לפקח על כל תכני האינטרנט (ובהם בלוגים, אתרים אישיים וכיו"ב), תכנים סלולריים ושיתוף קבצים. שר הפנים והתקשורת היפני מתכנן להגיש הצעת חוק, אשר תחיל את חוק התקשורת הקיים גם על "התקשורת הפתוחה" של רשת האינטרנט (דהיינו, תכנים אשר נוצרו על ידי גולשים פרטיים).
הגדרה רחבה זו של "תקשורת פתוחה", תאפשר לממשלת יפן לפקח על כל דבר ברשת האינטרנט שאינו פרטי (כגון תכתובות אי-מיילים), ולוודא שהתכנים אינם "מזיקים". אם תוכן יוגדר כמזיק, ניתן יהיה להסירו ואף לצנזר את מי שפרסם את התוכן.
ממשלת יפן כבר ביקשה מספקיות הסלולר הגדולות במדינה לפקח על התכנים המוצעים לקטינים. כך למשל, תכנים הנוגעים לקהילה ההומו-לסבית, תכנים דתיים, תכנים פוליטיים וכו` כבר ניתנים לסינון. התקנות החדשות של ממשלת יפן עלולות להפוך את המסננים לקבועים.
ולבסוף, ממשלת יפן מתכננת להלחם גם בהפרת
זכויות-יוצרים. שר החינוך, התרבות, הספורט, המדע והטכנולוגיה הציע תיקון לחוק זכויות היוצרים היפני, לפיו על מדיה המוגנת על ידי זכויות יוצרים יוטבע "סימן מים", וכל מדיה שאינה נושאת את הסימן תחשב לבלתי חוקית.
השבוע דיווחנו כי
ממשלת אוסטרליה הכריזה שתצטרף לסין כאחת מן המדינות הבודדות בעולם אשר מצנזרות את האינטרנט.
בסוף נובמבר דיווחנו כי
סוריה חסמה את גישת הגולשים לרשת החברתית `פייסבוק`, במסגרת מאמצי השלטון למנוע פעילות פוליטית באמצעות האינטרנט.
ואילו בסין,
דו"ח שפורסם ע"י ארגון "עיתונאים ללא גבולות" וקבוצה המגנה על זכויות אדם בסין, מגלה כי דעות מקוונות של הציבור מדווחות מדי יום ובאופן שבועי קבוע למנהיגים הבכירים והממשל מיישם מגוון של טקטיקות על מנת לשמור על אתרי האינטרנט שלא יחרגו מפרסומים נאותים.