אתר Ynet מדווח כי בית המשפט המחוזי בחיפה גזר שנתיים מאסר בפועל על נאשם, אשר הורשע בהחזקת 25,000 תמונות פורנוגרפיות. בכתב האישום נטען כי הנאשם אף פרסם חלק מן התמונות.
בחודש ספטמבר
גזר בית משפט השלום בחיפה על הנאשם עונש של עשרה חודשי מאסר בפועל. הנאשם והמדינה ערערו שניהם על פסק דינו של בית משפט השלום.
בית המשפט המחוזי ציין כי "עידן האינטרנט הביא עימו, לצד הברכה הרבה שבאפשרויות התקשורת והחלפת המידע, גם סכנות רבות. האינטרנט יצר מצב שבו כל אדם יכול לצלם ולהפיץ תמונות של קטינים ברחבי רשת האינטרנט".
עוד ציין בית המשפט המחוזי כי "חומרה נוספת יש לראות במקרה שלפנינו בעובדה שמחשבו של הנאשם שימש שרת אינטרנט, והנאשם הציע את פרסומי התועבה לציבור והפיצם באמצעות מחשבו".
כאמור, בית המשפט גזר על הנאשם שנתיים מאסר בפועל. את עונשו יתחיל הנאשם לרצות ב-3 בפברואר.
לפני כשבוע דיווחנו כי
וועדת המדע של הכנסת קיימה דיון מיוחד בנושא הפדופיליה ברשת, בניסיון לברר מדוע בשנתיים האחרונות 29 תיקים בלבד הועברו לפרקליטות בנושא הפצת תכנים פדופיליים באינטרנט.
במהלך
חודש דצמבר דיווחנו על מעצרם של ארבעה אזרחי ישראל, תושבי הצפון, אשר נחשדים בהפצת תכני פדופיליה דרך רשת האינטרנט.
כזכור, בחודש אוקטובר דיווחנו על אתר אינטרנט המספק
תמיכה לפדופילים ישראלים . האתר, Israeli BoyLover, כולל מאמרים, קישורים לאתרי פדופילים, בלוג וכך קוד אתי המביע תמיכה בפדופיליה וצידוקים שונים לקיום יחסי מין עם ילדים. עם זאת, נציין כי האתר אינו מכיל תמונות של ילדים או עדויות ממשיות לניצול ילדים.