חברת Vonage מודיעה כי יישבה סכסוך הפרת פטנט בינה לבין AT&T. בחודש נובמבר דווח כי התביעה תיושב בסכום של כ-39 מיליון דולר, אולם נכון לרגע זה, למרות ההכרזה על יישוב הסכסוך, עדיין לא ברור מהו הסכום הפשרה המדויק.
באוקטובר, חברת AT&T הגישה תביעת הפרת פטנט נגד חברת Vonage, בטענה שהאחרונה הפרה פטנטים של AT&T הנוגעים להעברת קול ברשתות מסוג packet switch.
בתקופה בה הגישה חברת AT&T את התביעה, Vonage הודיעה כי הסדירה את תביעת הפרת הפטנט אשר הוגשה נגדה על ידי Sprint-Nextel בסכום של 80 מיליון דולר. סכסוך נוסף אשר הוסדר על ידי Vonage הוא הסכסוך עם חברת Verizon , הפעם בסכום של 120 מיליון דולר.
חברת Vonage נתבעה על הפרת פטנט אף בידי חברה קטנה בשם Klausner Technologies, בטענה ש-Vonage הפרה פטנט של חברת קלאוזנר הנוגע לטכנולוגיית דואר-קולי ויזואלי. בחודש אוקטובר הסדירה Vonage את התביעה עם חברת קלאוזנר.
נראה כי ניצחון חברת קלאוזנר, אשר אישר כי הפטנט שייך לה, הוא שגרם לה להגיש תביעות נגד החברות Apple ו-AT&T , בגין שימוש בטכנולוגיה הנ``ל במכשיר ה-iPhone.
אפשר והסדרת התביעה של AT&T תהווה סופה של תקופה מבחינת Vonage, והזמן בו החברה שימשה כ``שק חבטות`` משפטי הגיע לקיצו. נראה כי הבורסה האמריקנית מאמינה בכך, ולאחר ההודעה על הסדרת התביעה, מחיר המניה של חברת Vonage עלה. |