חברת Accenture Ltd פירסמה הצהרה כי הגישה תביעת הפרת פטנט נגד חברת Guidewire, בגין טכנולוגיה המשמשת לניהול תביעות ביטוח.
בהצהרה, נכתב כי התביעה הוגשה היות וחברת Guidewire גנבה סודות מסחריים של חברת Accenture, הקשורים לעיצוב, קידוד ושימוש בטכנולוגיית ניהול תביעות, אשר מוגנים על ידי פטנט הרשום על שמה של Accenture.
חברת Guidewire, המספקת מוצרים לחברות ביטוח העוסקות בביטוחי גוף ורכוש, דחתה את הטענות וציינה כי טרם ראתה את כתב התביעה.
מנכ``ל Guidewire, ג`ון ראגווין, אמר כי Guidewire ``לא מעלה בסודות מסחר או הפרה ביודעין פטנטים כלשהם``. ראגווין ציין כי Guidewire ``תבחן את פרטי ההאשמות ותגיב באופן הראוי``.
אחד הסכסוכים המעניינים הנוגעים להפרת פטנט הוא הסכסוך אשר התנהל בין eBay לבין חברת MercExchange. בשנת 2005, קבע בית המשפט העליון בארה``ב כי eBay הפרה פטנטים שבבעלות MercExchange הכוללים את התהליך של מכירה פומבית מקוונת.
עם זאת, בהחלטה מאוחרת יותר קבע בית המשפט העליון כי העובדה ש-eBay הורשעה בהפרת פטנט אינה מחייבת הוצאת צו מניעה באופן אוטומטי, ויש לבחון את המקרה לגופו.
לפני כשבוע דיווחנו על החלטה, לפיה, על eBay לשלם 30 מיליון לחברת MercExchange בגין הפרת פטנט, אולם eBay תוכל להמשיך את השימוש בתוכנת ה-``Buy It Now``, בגינה התנהל הסכסוך.
|