הקונגרס האמריקני מכין תיקון לחוק זכויות היוצרים, אשר יגדיל את הקנסות המוטלים על מפרי זכויות יוצרים.
הצעת החוק, עליה חתומים הן חברי קונגרס דמוקרטים והן רפובליקנים, מעלה את הקנסות בגין הפרת זכויות יוצרים, מגבירה את האכיפה, ואפילו יוצרת סוכנות פדראלית חדשה, אשר תהא אחראית לאכיפת זכויות יוצרים, הן ברמה הלאומית והן ברמה הבינלאומית.
יושב ראש הועדה המשפטית של הקונגרס, ג`ון קוניירס, ציין כי ``על ידי הוספת משאבים לשמירה על קניין רוחני, אנו מבטיחים כי חדשנות ויצירתיות ימשיכו לשגשג בחברה``.
איחוד הסרטים האמריקני, אשר מזה זמן רב קורא לתחיקה של חוקי זכויות יוצרים נוקשים יותר, תומך, באופן לא ממש מפליא, בהצעת החוק.
לא מכבר דיווחנו כי הממשל הציע לבית המשפט להמנע מלדון בשאלה האם הפיצויים הניתנים לחברות התקליטים מכוח חוק זכויות היוצרים הם חוקתיים. אם בית המשפט יחליט לדון בחוקתיות הפיצויים בכל זאת, הממשל טוען כי הפיצויים אינם עומדים בניגוד לפסקת ההליך ההוגן (Due Process) בחוקה האמריקנית.
בחודש נובמבר דיווחנו כי קואליצייה של גופים מרכזיים מתעשיית הבידור בארה``ב מעוניינת כי המועמדים במרוץ לנשיאות יכללו מדיניות של הגנת זכויות יוצרים במצע הבחירות שלהם.
ואילו בישראל, מליאת הכנסת אישרה בקריאה שניה ושלישית את הצעת חוק זכויות היוצרים, אשר תחליף את החוק הקיים בישראל, חוק אנגלי משנת 1911. ההצעה החדשה מסדירה לראשונה את ענף זכויות היוצרים בישראל. |