אתר Ynet מדווח כי מליאת הכנסת אישרה בקריאה שניה ושלישית את הצעת חוק זכויות היוצרים, אשר תחליף את החוק הקיים בישראל, חוק אנגלי משנת 1911. ההצעה החדשה מסדירה לראשונה את ענף זכויות היוצרים בישראל.
לפי החוק החדש ביצירה שנוצרה על פי הזמנה, הבעלים הראשון של זכות היוצרים הוא היוצר, אלא אם כן סוכם אחרת.
תהליך החקיקה של הצעת החוק החדשה החל כבר בכנסת הקודמת. בחוק החדש מוגדר כי זכות יוצרים ביצירה תהיה למשך חייו של היוצר, וכן 70 שנה לאחר מותו. זכות היוצרים בתקליט תשמר ליוצרה חמישים שנה ממועד הנפקת התקליט.
סכום הפיצוי במקרה של הפרת זכויות יוצרים על פי החוק, יקבע על ידי בית המשפט ולא יעלה על 100 אלף שקל, וזאת ללא הוכחת נזק.
בחודש יוני האחרון פורסם כי כי משרד המשפטים תומך בחקיקה חדשה שתאסור על פריצת הגנות דיגיטליות (DRM) בקבצים, דיסקים, תוכנות וכדומה.
לפי הדיווח, המטרה היא תיקון החוק כך שיתאים לאמנה של WIPO, האירגון העולמי לקניין רוחני, משנת 1996.
למאמר ``זכויות יוצרים - על קצה המזלג`` לחצו כאן . |