אתר TheMarker מדווח כי חברת אבטחה ישראלית מזהירה מפני סוס טרויאני חדש, המתפשט באמצעות תוכנת Windows Live Messenger.
חברת האבטחה הישראלית אלאדין מסרה כי הסוס הטרויאני הדביק 11,000 מחשבים ב-24 השעות הראשונות להופעתו.
משתמשי תוכנת Windows Live Messenger החלו לקבל הודעות שכוללות קבצי Zip עם שמות כמו "Pics", כאשר מדובר למעשה בקבצי הרצה (exe), אשר מוסווים על ידי הסיומת jpg, הנמצאת בתוך שם הקובץ. סוג נוסף של הודעות כוללות קובץ בשם "images", שהוא למעשה קובץ הרצה בפורמט pif.
מאלאדין נמסר כי החברה עדיין אינה יודעת מה הסוס הטרויאני אמור לעשות. "כרגע הוא פשוט בונה צבא של מחשבים נגועים. כמובן שבסופו של דבר המפעילים שלו ישלחו לו הנחיות לעשות משהו".
בחודש אוקטובר דיווחנו כי מחקר שפורסם על ידי מיקרוסופט מגלה שקודים זדונייים המתקינים קבצים כמו סוסים טרויאנים, תוכנות לגניבת סיסמאות ותוכנות זדוניות אחרות על מחשבי משתמשים,
התרבו במחצית הראשונה של שנת 2007.
אפשר והתרבות זו היא שמובילה לכך שההוצאה על תוכנות אבטחה באירופה תגיע ל- 2.4 מיליארד יורו השנה, כאשר
ההוצאה על תוכנות אנטי וירוס תגיעה ליותר מ-50 אחוזים מסכום זה, לפי חישובים שעשתה חברת גרטנר.
בחודש ספטמבר דיווחנו כי מייקרוסופט מאלצת את משתמשי Windows Live ו- MSN Messenger לשדרג את התוכנה לגירסה החדשה ביותר עקב עדכון אבטחה חדש הנמצא בה.