הקונגרס ויתר ביום שבת לנשיא בוש ואישר חקיקה המרחיבה זמנית את כוחו של הממשל לבצע מעקב אלקטרוני ללא צו בית משפט על מנת לאתר חשודים בטרור.
החקיקה בקונגרס אושרה יום לאחר שהיא אושרה בסנאט. החקיקה תאפשר לסוכנות לבטחון לאומי ליירט תקשורת חשודה בין אנשים בארה"ב למטרות חשודות בחו"ל ללא צו בית משפט.
הממשל יצטרך להגיש באופן חשאי לבית המשפט תיאור של האמצעים בהם הוא עושה שימוש כדי להחליט שמעקב ללא הרשאה אכן נעשה רק לגבי אנשים מחוץ לארה"ב.
בפברואר השנה הציע הנשיא ג`ורג` בוש העלאה של 2.9 מליארד דולר בתקציב המחקר בנושא מעקב ותוכניות סינון.
על אף שארצות הברית שמה לעצמה למטרה לאזן את תקציבה השנתי עד לשנת 2012, המלחמה בעירק דורשת משאבים נוספים. לטענת הנשיא השקעה, בין היתר, בתוכניות מעקב, סינון ואיתור טרוריסטים תחזק את בטחונה של ארצות הברית ותתרום לאיזון התקציב.
התקציב העצום, בא מתוך מטרה להבטיח שארצות הברית תשאר המדינה המובילה בתחום המדע והטכנולוגיה. מתוך התקציב, 5.1 מליארד דולר צפויים להיות מוקצים לתחום האינטרנט ומנועי חיפוש.
נושא הריגול והציתותים בו נוהג הממשל האמריקאי כדי לסכל פעולות טרור, עורר תכונה רבה בארצות הברית, כאשר בית המשפט לערעורים החליט להפוך את החלטת בית המשפט במישגן ולקבוע כי
הציתותים הינם חוקיים והממשל רשאי להמשיך ולבצע אותם.
לפני כשבוע פורסם כי במסגרת שינוי של החלטה קודמת, בית המשפט בארצות הברית סבור כי על ה-FBI לקבל צו מתאים לפני שימוש בתוכנות ריגול שפותחה על-ידי הרשות וכינויה "Computer & Internet Protocol Address Verifier" (CIPAV).
בחודש מאי פורסמו בישראל
תקנות חדשות , המבטלות את תקנות בתי המשפט (סדרי דין לענין האזנות סתר), התשמ"ה-1985, המהוות חידוש בכך שהן מגדירות "קו" שלו ניתן להאזין באמצעות האזנת סתר, ככולל גם "קו להעברת בזק, כתובת דואר אלקטרוני, קוד זיהוי, משתמש אצל ספק גישה לאינטרנט או ברשת מחשבים, או רשת בזק כלשהי".
פירוש הדבר הוא שבאמצעות צו להאזנת סתר המאושר על-ידי בית המשפט, רשאיות רשויות החקירה במדינה, "להאזין" לא רק לקווי טלפון, אלא גם לתקשורות אינטרנט מסוגים שונים.