אתר Law.com מדווח על כך שבית המשפט לערעורים בניו-יורק קבע כי הוא נעדר סמכות לדון בתביעת הוצאת לשון הרע שהתבצעה באינטרנט.
לפי הדיווח, חברת הובלות מניו-יורק הגישה לבית המשפט בניו-יורק תביעה כנגד תושב מדינת איווה המפעיל אתר אינטרט שבו לטענת החברה, בוצעה נגדה עוולה של הוצאת לשון הרע.
בהחלטתו, קבע בית המשפט, כי חברת ההובלות לא הצליחה להוכיח את היסוד הנדרש על פי החוק המקומי בכדי שבית המשפט יהיה מוסמך לדון בתיק - כלומר, את העובדה כי אכן התבצעה בניו-יורק עסקה בין התובעת לנתבע.
ובאותו עניין, בישראל, בית משפט השלום בירושלים קבע לפני כחודשיים כי חנות מקוונת אינה עונה על הגדרת הסניפים הדרושה כדי להקנות לבית משפט כזה או אחר סמכות שיפוט מקומית.
שאלה דומה בעניין סמכותו המקומית של בית-המשפט לדון בעבירות מבוססות רשת, עלתה לדיון בפרשת ההימורים מלפני כחצי שנה, שם נקבע כי למרות שמערכות המחשוב של אתר ההימורים נמצאות בחו``ל ולמרות שמדובר באזרח בריטי, חלה סמכות שיפוט בישראל הואיל ומדובר ב``עבירת פנים``. |