אתר Themarker מוסר היום כי חברת כרטיסי האשראי ויזה כאל, הסולקת עסקות של אתרי פורנוגרפיה והימורים, סלקה בשנת 2006 עסקות אינטרנט בהיקף של כ-1.5 מיליארד שקל. העמלות שנגבו בגין העסקות הניבו לחברה הכנסה של כ-40 מיליון שקל - כ-6.5% מהכנסותיה ב-2006.
האתר מוסר כי ההערכה היא שרוב העסקאות הללו קשורות להימורים ופורנוגרפיה.
לאחרונה נודע כי מפעילת אתר הימורי השש בש play65, אינטרלוג`יק, יוצאת בקמפיין אינטרנט בשווי מיליון דולר בישראל.
האתר, שנפתח מחדש לאחרונה בפני גולשים ישראלים, בעקבות אישור פרקליטות המדינה, יפורסם על ידי חברת דיגיטל רויאלטי.
לפי הידיעה, הקמפיין יעלה לאוויר לאחר דיונים ארוכים בין אינטרלוג’יק לבין הפרקליטות.
הפרקליטות הדגישה כי אין מדובר במקרה מובהק של ארגון הימורים עקב אי היות החברה המארגנת צד למשחק או להימור, אי יכולתם של צדדי ג` להשתתף בהימור על תוצאות המשחק, העובדה כי סכום המשחק מוגבל, והנסיון שלא לאשר לקטינים להשתתף במשחקים.
בדצמבר 2006 קבעה פרקליטות המדינה כי חברות המארגנות משחקי שש-בש באינטרנט עוברות עבירה פלילית.
לפני כשנה וחצי פשטו חוקרי מפלג עבירות מחשב במשטרת ישראל על משרדי החברות המפעילות אתרי האינטרנט וואלה וספורטליין בחשד לפרסום אתרי הימורים לא חוקיים הפועלים באינטרנט.
למאמר ``הכרת שש-בש כ``משחק אסור`` - תחילתו של מדרון חלקלק``, העוסק בשאלה האם משחק שש-בש עונה על הגדרת ``משחק אסור`` כהגדרתו בחוק העונשין, לחצו כאן .
|