אמזון ו- IBM הגיעו להסדר בתביעות הפרת הפטנטים וחתמו על הסכם ארוך טווח המסדיר רשיונות שימוש בפטנטים.
לפי העיסקה, אמזון תשלם ל- IBM סכום כסף שלא נמסר לפרסום וכל חברה תאפשר לשניה לעשות שימוש בטכנולוגיה שלה.
באורטובר 2006, לאחר 4 שנים בהן ניסו להגיע לפשרה מחוץ לכותלי בית המשפט,
תבעה IBM את ענקית מכירות הספרים באינטרנט Amazon.com, בגין הפרת פטנטים.
IBM טענה כי Amazon הפרה את קניינה הרוחני כאשר הציגה באתרה אפליקציות באמצעות שירות אינטראקטיבי, אחסנה מידע ברשת אינטראקטיבית, הציגה פרסומות באמצעות שירות אינטראקטיבי והציעה למכירה פריטים מקטלוג אלקטרוני.
בתביעה נגדית אשר הוגשה לבית המשפט המחוזי של טקסס, טענה חברת Amazon כי דווקא IBM היא זו אשר הפרה פטנטים השייכים לה. לטענת Amazon, חברת IBM עשתה שימוש שלא כדין, בטכנולוגיה השייכת לחברת Amazon, לפיה ניתן להמליץ לגולש על מוצרים בהתאם להיסטוריית הרכישות שביצע בעבר. את השימוש המפר ביצעה IBM, בין היתר, באתר התוכנה שבבעלותה WebSphere.
חברת IBM
זכתה בתואר אלופת רישום הפטנטים בארה"ב זו השנה ה-14. IBM העוסקת בפיתוח מוצרים בתחום חומרה והתוכנה בהיקף רחב מאוד הכולל מיחשוב, סלולר ועוד, רשמה השנה 3651 פטנטים וכך עקפה את סמסונג עם 2453 ואחריה Canon, Matushita ו-HP.