הירידה המתמשכת במכירות תקליטורי מוסיקה הגיעה לכ-13 אחוזים במהלך שנת 2006, בעוד שמכירות המוסיקה הדיגיטלית לא גדלו בשיעור דומה, לפי נתוני אגודת תעשיית ההקלטות של אמריקה.
למרות שמכירות המוסיקה בפורמטים דיגיטליים, בהורדות קבצים ורינגטונים סלולריים, הוכפלו במספר מקרים בשנת 2006, המכירות הדיגיטליות לא גדלו במהירות המספיקה כדי לכסות את הפער בהכנסות שנגרם מירידת מכירות התקליטורים. כתוצאה מכך, מכירות המוסיקה בסך הכל ירדו ב- 6.2 אחוזים ל-11.51 מיליארד דולרים.
תעשיית המוסיקה נאבקת בשינוי העדפות הלקוחות לשירים דיגיטליים הנקנים בחנויות מקוונות כמו iTunes של אפל. יותר מ- 615 מיליון תקליטורים נשלחו לקמעונאים במהלך 2006, ירידה של 12.8 אחוזים מהשנה הקודמת.
התעשייה, הנשלטת על ידי ארבע חברות תקליטים גדולות, יוניברסל מיוזיק, סוני וסוני BMG, קבוצת EMI ווורנר מיוזיק, נפגעו גם מירידת הכנסות עקב פיראטיות של תקליטורים ופיראטיות מקוונת.
EMI, מיקרוסופט ואפל מסרו כבר כי בכוונתן להתיר מכירה של תכנים מוזיקליים מקוונים ללא מנגנון ה-DRM, מנגנון שנועד להבטיח שמירה של זכויות יוצרים.
גם יוניברסל מיוזיק צרפת בוחנת
מכירת מוסיקה ללא DRM (ניהול זכויות דיגיטלי) עם האלבום החדש "L`Olympia", האלבום החי הראשון של הזמרת אמילי סימון.
לפני כחודש וחצי פורסם כי גרמניה היא
המדינה המובילה בהורדות מוסיקה באירופה.
במחקר של חברת ג`ופיטר שבוצע בדצמבר וינואר מסרו 62 אחוזים ממנהלי קבוצות מוסיקה אירופאיות כי הם חושבים כי המוסיקה הדיגיטלית תרוויח מקבצים ללא DRM שניתן יהיה להשמיעם בכל נגן מדיה ולא רק ב-iPod, נושא שהפך לטעון ולמקור לויכוחים, במיוחד בצרפת.
למאמר "מה יקרה לשירים המוגבלים ללא ניהול זכויות דיגיטלי?"
לחצו כאן .