עו"ד המייצג את ויאקום מסר ביום שישי כי אין ספק כי YouTube מבצעת הפרת זכויות יוצרים, כך שהשאלה המרכזית היא מי צריך להשגיח על התכנים שלה.
לאחר חודשים של משא ומתן ו
כשלון להגיע להסכמה , הגישה השבוע ויאקום
תביעה בסך מיליארד דולרים נגד YouTube, אתר שיתוף סרטוני הוידאו הפופולרי של גוגל.
לטענת המשפטנים המייצגים את גוגל ו-YouTube, הרשאה של חוק ה-Digital Millennium Copyright Act (DMCA מגנה על החברה מאחריות להפרת זכויות יוצרים אם היא מסירה מיד מהאתר סרטונים שנויים במחלוקת.
משפטנים אחרים טוענים כי הפרשנות הזו גורמת למצב בלתי אפשרי בו יש צורך להעסיק "צבא" של אנשים מסביב לשעון שכל מה שיעשו יהיה להשגיח על YouTube והסרטונים שמועלים כל העת לאתר. אחת מהטענות הנוספות היא שמציאת סרטונים לא חוקיים נעשתה כמעט בלתי אפשרית בגלל יישום חדש של YouTube שמאפשר למשתמשים ליצור קבוצות פרטיות לשיתוף סרטונים, שמשתמשים אחרים לא יכולים לצפות בהם.
טענה נוספת של משפטנים מהתחום היא ש-YouTube יודעת כי היא מבצעת הפרת זכויות יוצרים משום שכבר הסכימה להוריד מהאתר סרטונים שנויים במחלוקת, כשקיבלה הודעה מראש ונראה כי אין לה בעיה
לסנן סרטונים שהתוכן שלהם שייך לחברות איתן יש לה כבר עסקות רישוי חתומות.
גם חברת הפצת הסרטים Magnolia נקטה החודש
בהליכים משפטיים לבירור מקור ההפרה נגד Google ו- YouTube לאחר שהתברר כי עותקים לא חוקיים מסרט שזכויותיו בבעלותה הועלה לשרתי החברות והוצג באתריהן.
למאמר בנושא "חיי מדף קצרים של סרטונים ב- YouTube וזכויות יוצרים"
לחצו כאן .
למאמר העוסק בנושא האחריות בעת השימוש ב-YouTube,
כנסו כאן .
יוטיוב וגוגל נמצאות כיום בחזית אכיפת זכויות היוצרים באינטרנט לאור שרותי שיתוף הוידאו שהן מספקות. תוכלו לקרוא עוד על ההתפתחויות בעניין זה במסגרת החדשות המתפתחות על
גוגל וזכויות יוצרים .