לחיפוש לחצו לחיפוש לחצו
חיפוש חופשי
דף בית > מאמרים > הגנת הצרכן > נשרף לכם המחשב בגלל חברת חשמל? אתם זכאים לפיצוי | ישראל | 04/07/2004
כניסה לאילון, אגרט ושות' עורכי דין עמוד הבית לחדשות נוספות לחצו למאמרים נוספים לחצו לפסקי דין נוספים לחצו לחוקים לחצו למקורות מקוונים לחצו
 
נשרף לכם המחשב בגלל חברת חשמל? אתם זכאים לפיצוי
עוד בהגנת הצרכן
חדשות
מינסוטה | תביעה ייצוגית נגד חברת מיקרוסופט
ארצות הברית | עו``ד דורשים שמיקרוסופט תדווח על התביעה נגדה
אנגליה | חברת Apple הטעתה את הצרכן
ארצות הברית | פרסום שקרי באתר YouTube עורר בהלה רבה
ללא | מכירת תרופות חייבות במרשם רופא - עכשיו גם באינטרנט
מאמרים
ישראל | הגנת הצרכן הישראלי והמסחר האלקטרוני. חלק 1 מתוך 2
ישראל | הגנת הצרכן הישראלי והמסחר האלקטרוני. חלק 2 מתוך 2
ישראל | צרכנים יפוצו על דואר זבל שנשלח ברשת
ארצות הברית | בדיקת הנטרליות של הרשת
ישראל | ספקית האינטרנט 012 קווי זהב תובעת מפיץ דואר זבל
פסיקה
ישראל | ת``ק 5050/07 (תביעות קטנות י-ם) עו``ד עזרא אלנתן נ` באג מ...
ישראל | בש``א 27467/05 (מחוזי ת``א) יוסי ניר ואח` נ` בזק, החברה ה...
ישראל | פ 5508/07 (שלום ת``א) מדינת ישראל נ` אשת – ארגון שירותי ת...
ישראל | פ 8064/06 (שלום ת``א) מדינת ישראל – משרד התעשייה והמסחר נ...
ישראל | תק 1594/07 (ת``ק חיפה) סבו חיים ואבלסון אילה נ` HOT מערכו...
חקיקה
קנדה | קוד ההתנהגות הקנדי להגנת הצרכן במסחר אלקטרוני Canada`s Co...
ארצות הברית | החוק לאכיפת הימורים לא חוקיים באינטרנט
ישראל | חוק התקשורת (בזק ושידורים) (תיקון מס` 33), התשס``ה 2005
אירופה | הדריקטיבה האירופית (2002/65/EC) לשיווק מרחוק ושירותים כלכל...
מקורות מקוונים
אירלנד | המרכז האירופאי לצרכן בדבלין - ECC
אנגליה | איגוד הגנת הצרכן - CPA
רומניה | הרשות הלאומית להגנת הצרכן - ANPC
ישראל | GizmoMaker
מלזיה | התאגיד המלזי לפיתוח טכנולוגי - MTDC
מאמרים בהגנת הצרכן מישראל | 04/07/2004
נשרף לכם המחשב בגלל חברת חשמל? אתם זכאים לפיצוי
משה הלוי  :מחבר
תגובה  :דואר אלקטרוני
http://halemo.net/edoar/0059/0006.html    קישורים
גרסה להדפסה
זה קורה להרבה אנשים: פתאום יש הפסקת חשמל, המחשב נכבה ומיד לאחר מכן החשמל חוזר אבל המחשב כבר לא. המחשב נשרף. לוח האם שלו נשרף. הדיסק שלו משתבש ולא ניתן יותר לקריאה. אם זה קרה בגלל הפסקת חשמל פתאומית או בגלל נחשול מתח גבוה לא צפוי, אתם זכאים לפיצוי כספי מחברת החשמל. וזה גם מגובה בפסקי דין.

נשרף לכם המחשב בגלל חברת חשמל

נשרף לכם המחשב בגלל חברת חשמל? אתם זכאים לפיצוי

 

03/07/2004 | דואר חשמלי | גיליון מספר 59

משה הלוי | halemo

 

 

זה קורה להרבה אנשים: פתאום יש הפסקת חשמל, המחשב נכבה ומיד לאחר מכן החשמל חוזר אבל המחשב כבר לא. המחשב נשרף. לוח האם שלו נשרף. הדיסק שלו משתבש ולא ניתן יותר לקריאה. אם זה קרה בגלל הפסקת חשמל פתאומית או בגלל נחשול מתח גבוה לא צפוי, אתם זכאים לפיצוי כספי מחברת החשמל. וזה גם מגובה בפסקי דין.

 

 

להרבה אנשים זה קורה והם לא מודעים לזה: יום אחד המחשב שלהם לא נדלק. לוח האם נשרף. הספק שלהם נשרף. אם המחשב היה דלוק והיתה הפסקת מתח פתאומית, חלקים רגישים במחשב עלול להישרף.

 

אם המחשב היה דלוק ונכבה בפתאומיות בגלל קפיצות מתח של חברת חשמל, לוח האם עלול להישרף. ספק הכוח של המחשב עלול להשרף. גרוע מכך: כל המידע על הדיסק הקשיח עלול להנזק ולא להיות קריא יותר.

 

לרבים המחשב נשרף יותר מדיי פעמים, והללו לא מודעים לכך שאמינות החשמל המגיע מהשטקר בביתם אינה אמינה וישנם קפיצות מתח אשר מזיקות למכשירים אלקטרוניים בכלל ולמחשבים אישיים בפרט.

 

זה בדיוק מה שקרא לאדם בשם צבי פומורוק, עורך דין במקצועו.

 

יום אחד נשרף לעו"ד פומורוק המחשב. כל המידע על הדיסק שלו נמחק. נזקו הוערך על ידי שמאי ביותר מ 4,000 ש"ח.

 

עו"ד צבי פומורוק עתר לבית המשפט לתביעות קטנות בתל אביב לאחר שלא קיבל סעד כלשהו מחברת החשמל. לתביעתו צירף קבלות וכן חוות דאת של שמאי שהעריך את נזקיו הממוחשבים (ת"ק 3283/04).

 

חברת חשמל הגישה את הגנתה וצירפה אף היא הערכת שמאי נגדית.

 

בכתב הגנתה טענה חברת חשמל כי אין מקום לפיצוי לפי הקריטריונים לפיצוי צרכנים שקבעה הרשות לשירותים ציבוריים, וכי הפגיעה נגרמה בשל תקלה בלוח החשמל הפרטי של התובע שמצוי באחריותו.

 

עוד טענה חברת חשמל כי הפסקת החשמל איננה גורמת נזק למכשיר תקין ועל כן אין רשלנות מצידה. לכך כאמור צירפה חוות דעת שמאי נגדית.

 

התביעה התבררה בבית המשפט לתביעות קטנות בתל אביב בפני השופטת איילה גזית. לאחר דיון שהתקיים, נתנה השופטת גזית את החלטה.

 

השופטת גזית הסתמכה על פסק דין קודם נגד חברת חשמל שניתן בבית המשפט לתביעות קטנות בירושלים ועסק בסוגיה של אספקת חשמל אמינה ללקוחות חברת חשמל. בפסק הדין שכתבה השופטת מלכה אביב, נסקר בפירוט רב חובותיה של חברת חשמל לספק חשמל שלא יגרום נזק לצרכנים ולמכשירים האלקטרוניים בביתם (ת"ק 1649/03).

 

חברת חשמל, אשר מודה שמדיי פעם יש נחשולי מתח וקפיצות מתח שעלולות לגרום לנזקים מצטברים במכשירי החשמל, מעדיפה להעביר את האחריות לצרכנים, ללא הצדקה.

 

בפסק הדין מיום 4 נובמבר 2004 שכתבה השופטת אביב מבית המשפט לתביעות קטנות בירושלים נקבע כי על חברת חשמל החובה לספק שירות אופטימלי ובכלל זה החובה למנוע נזקים שנגרמים כתוצאה מנחשולי מתח.

 

ביום 29 יוני 2004 נתנה השופטת איילה גזית את פסק דינה נגד חברת חשמל. עו"ד צבי פומורוק הציג קבלות על נזקיו ולפיכך בית המשפט קיבל את תביעתו והורה לחברת החשמל לפצותו בסכום של 4,397 ש"ח בצירוף הוצאות משפט בסך 500 ש"ח.

 

 

ת"ק 3283/04, בית משפט לתביעות קטנות תל אביב

עו"ד צבי פומורוק נגד חברת החשמל לישראל

פסק הדין המלא מיום 29/06/2004 של השופטת איילה גזית, כאן

http://halemo.net/edoar/0059/20040629verdict.htm

 

 

ת"ק 1649/03, בית משפט לתביעות קטנות ירושלים

יחיאל ערוסי נגד חברת החשמל לישראל

פסק הדין המלא מיום 04/11/2003 של השופטת מלכה אביב, כאן

http://halemo.net/edoar/0059/20031104verdict.htm

 

 

סוף דבר

 

גם אתם יכולים להילחם על זכותכם לקבל חשמל נקי ללא נחשולי מתח, מבלי שהמחשב שלכם או כל מכשיר חשמלי אחר שלכם יישרף.

 

אם המחשב שלכם או כל מכשיר אחר שלכם נשרף בגלל קפיצות מתח, בגלל נחשולי מתח ובגלל אספקת חשמל לא תקינה, אתם זכאית לפיצוי. פנו קודם למוקד חברת חשמל ובררו. אם לא תקבלו סעד בנושא, פנו לבית המשפט. צרפו קבלות וחוות דעת של שמאי שמבין בתחום.

 

בינתיים, כדי שהמחשב שלכם לא יישרף כמו שלכותב שורות אלו קרה לפחות פעמיים בעבר, שימו בשטקר שאליו מחובר המחשב מתאם חשמלי שנקרא "קולט ברקים". מתאם חשמלי עם פיצול לשלושה תקעים עולה 70 ש"ח והוא שווה כל אגורה.

 

 

עוד בנושא, בכתבה של אורן הוברמן באתר נענע

http://net.nana.co.il/Article/?ArticleID=95683&sid=10

 

 

 

@@@@

הבא עוד מאמרים בנושא אחרי ה- 04/07/2004
עוד מאמרים בנושא לפני ה- 04/07/2004 הקודם


'אילון אגרט ושות דף הבית צור קשר תנאי שימוש אודות האתר מקורות מקוונים חקיקה פסיקה מאמרים חדשות חיפוש מתקדם
יעוץ משפטי | זכויות יוצרים | עורכי דין, משרדי עורכי דין | לשון הרע הוצאת דיבה | סקס פורנוגרפיה | הגנת הפרטיות | מסחר אלקטרוני | ניירות ערך ומניות | מונופולין הגבלים עסקיים | שמות מתחם | פטנטים | דואר זבל | דואר אלקטרוני | ספקי שירותים | סמכות שיפוט | הימורים | טרור קיברנטי | מנועי חיפוש באינטרנט | ילדים | נשים | אתיקה | פדופיליה | משפחה | גברים | מילון מונחון | פורומים | זכויות יוצרים בפרסום | תאונות דרכים | קטעי וידאו | חברת המידע | בחירות אלקטרוניות | בוררות וגישור | ננו - טכנולוגיה | אנונימיות | דיני עבודה | ניהול משברים | חוקרים פרטיים | הונאה | צימרים, בתי מלון, נופש ופנאי | ריגול ומעקב | FOREX | הון סיכון | פלילים | חדשות מתפתחות
 |  דיני רשת-טקסט |  דיני רשת-סלולר
יעל לנדאו