שבוע לאחר שחוייבה מיקרוסופט לשלם 1.5 מיליארד דולרים לאלקטל-לוסנט במאבק על טכנולוגיית MP3 הנכללת במערכת ההפעלה חלונות, פסק שופט פדראלי שמיקרוסופט לא הפרה פטנט העומד בלבו של דיון משפטי נוסף שנועד להתחיל בקרוב.
הפסיקה הנוכחית של השופט המחוזי רודי בראוסטר בסן דייגו קשורה לפטנט של אלקטל-לוסנט המכסה טכנולוגיית הצפנת דיבור. השופט פטר את מיקרוסופט מכל טענותיה של אלקטל-לוסנט והמשמעות הינה שמשפט עם חבר מושבעים, שנועד ל-19 במרץ, לא יתקיים.
אלקטל-לוסנט מתכננת להגיש ערעור על ההחלטה.
במקרה הראשון מתוך ארבע תביעות פטנטים, שהסתיים בשבוע שעבר, הפסידה מיקרוסופט כאשר שופט פדראלי קבע כי עליה לשלם מיליארד וחצי דולרים לאלקטל-לוסנט בגין הפרת שני פטנטים הקשורים לטכנולוגיית MP3. מיקרוספט שוקלת לערער על ההחלטה.
בחודש נובמבר האחרון פורסם גם כי אלקטל מאשימה את מיקרוסופט בהפרת 7 מהפטנטים שלה הרשומים בארה``ב. הפטנטים מתארים בין השאר כיצד ליישם העברה קדימה (fast-forward) והעברה אחורה (rewind) ב-stream של וידאו דיגיטלי.
לאחרונה, בעקבות החלטת בית המשפט העליון של דרום קוריאה בתביעה בגין הפרת פטנט, עלה החשש כי תוכנת האופיס של מיקרוסופט תורד מהמדפים.
|