מחבר המאמר מספר כי סטיב ג`ובס סיפק לפני כשבוע הצצה פומבית ראשונה ל- iphone - מכשיר יפיפה, מלא אפשרויות, יישומים ויקר. במהלך ההצגה המפוארת והמסקרנת היה קל לרגע לשכוח מהיבט מאכזב אחד לפי מחבר המאמר- כמו ב-iPod, גם אופציית ניגון המוסיקה ב- iphone תהיה מוגבלת ולא תאפשר השמעה של קובץ מוסיקה במכשיר.
המחבר מזכיר כי באפל נקראת התוכנה המגנה על זכויות היוצרים ``FairPlay``. אולם לטענתו - זה לא תקין. בימים אלה מתנהלת תביעה של מלאני טאקר נגד אפל בבית משפט פדראלי בצפון קליפורניה, תביעה שטוענת כי אפל מגבילה באופן בלתי הוגן את בחירת הלקוח מאחר ואינה מאפשרת להעלות ל-iPod תוכנה שתאפשר השמעת מוסיקה שעושה שימוש בסטנדרט של מיקרוסופט נגד העתקה, בנוסף ליישום של אפל נגד העתקה.
מחבר המאמר אומר כי הטיעון המרכזי של טאקר הוא שחוסר הימצאותה של תוכנה נוספת של חברה אחרת על ה-iPod יגרום לניוון המכשיר. המחבר אינו מסכים עם הטענה מאחר והוא חושב כי תוכנת מניעת ההעתקה של אפל עצמה היא זו הגורמת לניוון המכשיר.
המחבר סוקר את האופן בו פועלת תוכנת FairPlay, מזכיר כי כאשר רוכשים שיר בחנות המוסיקה המקוונת של אפל iTunes ניתן להעלותו למכשיר iPod אחד בלבד, וניתן להוריד למכשיר שירים שנקנו רק בחנות מוסיקה מקוונת אחת-iTunes.
מחבר המאמר מזכיר שמיקרוסופט, בניגוד לאפל, מוכנה לתת רישיון שימוש לצדדים שלישיים לתוכנה שלה המשמשת נגד העתקה. אולם מיקרוסופט הוציאה גירסה חדשה של התוכנה עם השקת נגן ה-Zune, שאינה מתאימה לתוכנה הקודמת שלה ומי שרכש מוסיקה בעבר דרך מיקרוסופט אינו יכול לעשות בה שימוש ב-Zune.
המחבר מזכיר כי ראשי התיבות של DRM (ניהול זכויות דיגיטלי) צריכים להיות אולי ניהול הגבלות דיגיטלי. המחבר מזכיר כי בדרום קוריאה תוכנות להגנת זכויות יוצרים נעלמו ומצטט מדברי מומחים הטוענים כי בעוד כ-5 עד 10 שנים לכל מכשיר נייד תהיה גישה רחבת פס לאינטרנט והוא יוכל להשמיע כל שיר תמורת דמי מנוי חודשיים נמוכים. |