במסר התקשורתי הראשון
שפורסם בבלוג על ידי יו"ר הרשות לניירות ערך האמריקאית (SEC), אמר יו"ר הרשות, כי הרעיון לאפשר לחברות לעשות שימוש בבלוגים כדי להפיץ מידע חשוב על החברה מרתק.
יו"ר הרשות לניירות ערך האמריקאית הזמין את מנכ"ל סאן מיקרוסיטמס, ג`ונתן שוורץ, שהוא בלוגר נלהב, לספר על הרעיון של מתן אפשרות לחברות לחשוף מידע פיננסי משמעותי בעזרת בלוגים.
יו"ר הרשות הביע עניין
בבקשה שהוגשה לאחרונה מטעם מנכ"ל סאן מיקרוסיסטמס, לאפשר שימוש בבלוגים כדי להרחיב את גישת המשקיעים למידע.
תגובת יו"ר הרשות לניירות ערך פורסמה באתר של סאן ביום שישי ומשכה את תשומת הלב של העולם המקוון ואף עוררה קנאה מסוימת בבלוג של הוול סטריט ג`ורנל.
מספר גדל והולך של חברות גדולות מפרסם כיום בלוגים של החברה, או "יומנים" מקוונים בעברית צחה. בארה"ב החוק משנת 2000, הידוע
כרגולציית FD , עבור חשיפה נאותה, אוסר במפורש על החברות לספק מידע משמעותי לאנליסטים בשוק המניות ולגורמים פנימיים אחרים בוול סטריט לפני הציבור. החוק דורש כי השיטות שמשתמשים בהן תהיינה "מיועדות באופן סביר לספק הפצת מידע נרחבת, לא בלעדית, לציבור".
עמדת הרשות לניירות הערך האמריקאית נשענת על העובדה שהרגולציה הקיימת כיום מאפשרת שימוש בפרסום בבלוגים כדי להפיץ מידע פיננסי, כמו הודעות לעיתונות, אתרי אינטרנט ושידורי קול ווידאו דרך האינטרנט, בתנאי שבלוג מסוים מגיע לקהל רחב.
"הרשות לניירות ערך מעודדת את השימוש באתרי אינטרנט כמקור מידע לשוק ולמשקיעים, ואנו מקבלים בברכה את הצעתך להרחיב את הדיון עימנו בנושא זה" אמר יו"ר הרשות לניירות ערך למנכ"ל סאן בתשובתו שפורסמה בבלוג של מנכ"ל סאן.
מתוך 500 החברות ב"פורצ`ן 500" 30 חברות מפרסמות כיום בלוגים ארגוניים, כמעט כפול ממספרן בדצמבר 2005, לפי אתר הוויקי העוסק בבלוגים של ה"פורצ`ן 500", אתר העוקב אחר נושא השיתופיות. חברות כמו אמזון, סיסקו ואורקל היו מהמאמצים הראשונים, אך מנהלים בכירים בחברות תעשיתיות גדולות כמו בואינג וג`נרל מוטורס הצטרפו גם הם למגמה.
בדרך הבלתי אמצעית שלהם, בלוגים מאפשרים למנכ"לים של חברות לעקוף את מחלקת יחסי הציבור, העיתונאים והאנליסטים ולדבר ישירות עם הציבור. אולם מעט בלוגים ארגוניים נכתבים על ידי המנכ"ל עצמו.
לקריאה נוספת ומאמר מפרי עטו של פרופסור עמרי ידלין, העוסק בנושא "Should The SEC Regulate The Cyber Securities Market"
לחץ כאן .