קבוצה של מפרסמים באופן מקוון ולובי בעל שם הפועל לשימור זכויות האזרח, נקטו בהליכים משפטיים נגד ממשלת ארצות הברית בטענה כי החוק להגנה מקוונת לילדים, בן שמונה השנים, פוגע בחופש הביטוי ומהווה צנזורה לא ראויה על האינטרנט.
Child Online Protection Act (COPA), אשר חוקק עוד בשנת 1988, נועד להגן על ילדים ממידע פורנוגרפי ומידע פוגעני באינטרנט. העונשים המוטלים על העובר על החוק יכולים להגיע לשישה חודשים בכלא וקנס כספי של 50,000$.
למרות שעדיין לא התבצע שימוש מהותי בחוק ומספר פעמים אף נמצא כבלתי חוקי על-ידי מספר בתי משפט בארה"ב, ארגון זכויות האזרח האמריקני American Civil Liberties Union, פתח בהליכים משפטיים נגד הממשל האמריקני בבית המשפט המחוזי במחוז מזרח פנסילבניה, ארה"ב.
הטענה המרכזית של ACLU נגד החוק נשענת על התיקון הראשון לחוקה האמריקנית המגן על חופש הביטוי. הארגון סבור כי החוק פוגע פגיעה בלתי ראויה בחופש הביטוי ומשכך יש לבטלו.
הארגון טוען כי סינון המתבצע על מחשבו של הילד או הקטין מספק ביותר ואין להטיל אחריות לסינון המידע על ספקי השירותים והמפרסמים באינטרנט. מן הצד השני הממשל טוען כי סינון נקודתי על מחשבו של הצופה, אינו מספק כלל וכלל ובמהלך המשפט אף יוכח כי מידע פורנוגרפי רב חומק מן המסננים המקומיים המותקנים על המחשב ומגיע ישירות לעיני הילדים.
התמונה המצורפת נועדה למטרות אילוסטרציה בלבד ואין קשר בין המוצגים בה לחדשה זו.