בהמשך לדיווח על הטלת מגבלות ממשלתיות חמורות על שוק הביטקוין בסין, נראה כי יפן ודרום קוריאה מזהות הזדמנות להיכנס לשוק המטבעות הוירטואליים ולנצל את הואקום שנוצר בשוק כתוצאה מפעילות ממשלת סין.
יפן ודרום קוריאה לא נטלו עד כה חלק פעיל במסחר במטבעות וירטואליים וסין הייתה למעשה השחקנית המרכזית מתוך מדינות המזרח הפועלות בזירת מסחר זו. הקיפאון בשוק הביטקוין הסיני תפס את יפן בעיתוי מעניין אשר באופן טבעי הגביר את העניין של המדינה במסחר במטבע הוירטואלי.
מאות אלפי אזרחי המדינה החלו בתקופה האחרונה להיות מעורבים במסחר בביטקוין, עד לנקודה בה חברת המסחר היפנית BitFlyer הסוחרת בביטקוין ממוצבת נכון להיום כגדולה מסוגה בעולם.
מומחים למסחר בשוק ההון היפני טוענים כי למרות שאזרחי יפן הם שמרנים מטבעם ונוהגים לסחור באופן זהיר למדיי, ההצלחה של המטבעות הוירטואליים במדינה אינה מקרית.
אמנם יש למטבעות וירטואליים תדמית אנטי ממסדית, מאופן היותם בלתי תלויים במערכת הבנקאית המסורתית, אך מרגע שהמדינה הבינה את הפוטנציאל והחלה לחלק רישיונות פעילות לחברות הסוחרות במטבעות וירטואליים, הבינו האזרחים כי מדובר בהשקעה לגיטימית והחלו לקחת חלק בהשקעות מסוג זה.
גם בדרום קוריאה חלה פריחה במסחר במטבעות וירטואליים, אם כי שם מעדיפים האזרחים לסחור דווקא במטבעות וירטואליים אחרים דוגמת Bithumb ו –Coinone המתחרים בביטקוין. הביקוש למסחר גדל עד כדי כך שחברות למסחר וירטואלי החלו פותחות סניפים פיזיים על מנת להקל על אזרחים את הקניה והמכירה של המטבעות.
בדרום קוריאה החל העניין המאסיבי בשוק המטבעות הוירטואליים בעקבות הכרזתה של חברת סמסונג כי תפעל בשיתוף פעולה עם חברות גלובליות נוספות על מנת לפתח דרכים לעשות שימוש מסחרי בתוכנה העומדת מאחורי המטבע הוירטואלי מסוג Ethereum. התוכנה האמורה מאפשרת לייצר באופן אוטומטי חוזים מסחריים "חכמים" ובאופן טבעי מעוררת את עניינן של חברות גדולות.
אם כך, צפויים עוד שינויים מעניינים בשוק הביטקוין העולמי. מעניין במיוחד יהיה לראות את התמורות שיחולו בשוק במידה וסין תזהה את הפוטנציאל ותסיר חלק מהמגבלות שהטילה על המסחר.