נראה שלאחרונה טכנולוגיית זיהוי הפנים הופכת פופולרית במיוחד אצל חברות הטכנולוגיה.
לפני מספר ימים דווח כי פייסבוק בודקת את האפשרות להפעיל טכנולוגיה של זיהוי תווי פנים לצורך פתיחת חשבון שננעל לאחר ניסיונות כושלים להזין סיסמה. על פי הפרסום, הטכנולוגיה של זיהוי באמצעות תווי פנים נועדה להגביר את רמת האבטחה על מכשירים ניידים, בעיקר כאשר יש חשש לניסיון פריצה למכשיר. מדובר בכלי אשר נמצא בשלבים ראשוניים של בדיקה ויופץ באופן מוגבל למשתמשים נבחרים במידה והבדיקה תעבור לשלב הבא.
פייסבוק אינה הראשונה ששוקלת ליישם טכנולוגיה של זיהוי פנים בפלטפורמה שלה. גם אפל הודיעה לאחרונה כי הדגם אייפון X יכיל טכנולוגיית זיהוי פנים אשר תחליף את טביעת האצבע המשמשת כיום לפתיחת נעילת המכשיר. בנוסף, גם אפליקציית התשלומים של אנדרואיד (Android Pay) תכיל בקרוב אפשרות לזיהוי באמצעות תווי פנים, שירות השמור למנויים בלבד.
אך לא הכל ורוד בממלכת זיהוי הפנים ויש לא מעט גורמים המודאגים מההשלכות של השימוש בטכנולוגיה על פרטיותם של משתמשים.
לפני מספר שבועות הודיעה רשות שדות התעופה האמריקנית על רצונה להשתמש בטכנולוגיית זיהוי פנים שתאפשר לעקוב אחר תיירים היוצאים מארה"ב ונכנסים אליה ובהמשך אף להחליף כליל את הצורך בהצגת תעודה מזהה בשדה התעופה, לטובת זיהוי ביומטרי של תווי פנים. אמנם השירות לא משמש למעקב אחרי אזרחים אלא נועד לשימוש על תיירים בלבד, אך ההודעה עוררה דאגה בקרב מומחים להגנה על הפרטיות אשר הביעו חשש הן מזליגת המידע והן מטעויות בזיהוי אשר עשויות להביא לפגיעה בזכויותיהם של אנשים תמימים.
משכך, הוחלט בשלב ראשון להפעיל את טכנולוגיית זיהוי הפנים בשילוב גורם אנושי ה"מפקח" על פעולת המערכת ולמעשה מפעיל בעצמו את שיקול הדעת בנוגע לפעולות הנדרשות, זאת בתמיכתה של המערכת האוטומטית אשר תתריע על אי התאמות במאגר התמונות או על תיירים הנחשבים חשודים על פי הרישומים.