המגבלות שהטילה ממשלת סין על המסחר בביטקוין ועל הנפקות מטבע וירטואלי במדינה לא מרתיעות את המשקיעים שמוצאים דרכים יצירתיות להמשיך ולסחור.
לפני מספר שבועות הודיעה ממשלת סין על מגבלות משמעותיות על הסחר במטבעות וירטואליים. בין היתר, קבעה הממשלה איסור על גיוס משאבים באמצעות הנפקות מטבע וירטואלי ואף סגרה לחלוטין מספר חברות העוסקות בהמרות מטבעות וירטואליים.
המניע הרשמי העומד מאחורי המגבלות הוא מיתון הסיכונים הפיננסיים בזירות המסחר במדינה וסיוע לייצוב שוק ההון, אך בסין כמו בסין, ברור כי הממשל מעוניין יותר מהכל לפקח באופן צמוד ולשלוט על הנעשה בשוק.
המגבלות שהטילה הממשלה אמורות היו להביא להקפאה כמעט טוטאלית של הפעילות בשוק הביטקוין, אך המציאות בשטח היא אחרת ונראה שהשוק ממשיך לפעול במרץ. משקיעים בעלי תושיה החלו לפתח ערוצים יצירתיים יותר לסחר במטבעות וירטואליים והחלו לסחור במודל Peer-To-Peer, קרי, מסחר ישיר בין משקיעים ללא צורך במתווכים. כמו כן התפתחו בשבועות האחרונים זירות מסחר של ממש המנוהלות כולן דרך אפליקציות מסרים.
בנוסף, ה"מכה" כביכול שספג שוק הביטקוין במדינה הפכה להזמנות של ממש עבור משקיעים שניצלו את הירידה בערכי המטבע כדי לקנות ממנו במחירים נמוכים ואטרקטיביים.
מומחים לשוק ההון במדינה טוענים שהמגבלות שהטילה סין סייעו בעיקר להרתיע משקיעים בלתי מנוסים, אך לא הן בהכרח תמנענה ממשקיעים ממולחים יותר להמשיך ולסחור במטבעות וירטואליים, במידה רבה תודות לאפשרות לסחור באופן אנונימי ברשת. בסופו של דבר, כך לדעת מומחים, לא תוכל הממשלה להשיג את האחיזה לה קיוותה בשוק.
גורמים מחוץ למדינה אף סבורים כי אין כוונתה של סין לשתק לחלוטין את הסחר במטבעות וירטואליים במדינה, כי אם למצב מחדש את השוק באופן שיקל על הממשלה להשיג בו שליטה לאורך זמן.