סרטוני התאבדות ורצח שמועלים לפייסבוק על ידי גולשי האתר, לעיתים בשידור חי (Facebook Live Stream), הפכו בחודשים האחרונים לתופעה מטרידה.
רק לאחרונה אדם מקליבלנד העלה לעמוד הפייסבוק שלו סרטון בו הוא מתעד את עצמו יורה באדם בן 74 שזה עתה חזר מארוחה משפחתית. הסרטון נשאר באוויר למשך שעתיים עד שהוסר על ידי צוות האתר בעקבות דיווחים רבים מצד הגולשים.
מספר שבועות לאחר מכן, פרסם אדם מתאילנד סרטון בו הוא הורג את בתו בת השנה ומתאבד לאחר מכן. במקרה הזה הסרטון הוסר רק לאחר 24 שעות.
מילוני אנשים מדווחים על סרטונים אלימים ותוכן פוגעני ברשת החברתית מדי שבוע, אך העומס הרב מקשה על צוותי הסינון לפעול באופן מהיר. על אף שפייסבוק מעסיקה אלפי אנשים במטרה להתמודד עם ההיקף העצום של הדיווחים, לצד כמויות התכנים העצומות, יכולות לחלוף שעות רבות בטרם הסרטון יוסר, כמו במקרה שהיה בקליבלנד.
במטרה להפחית את זמן התגובה, פייסבוק הודיעה כי היא מגייסת 3,000 "בוחני דיווחים" חדשים, בנוסף ל-4,500 שכבר עוסקים במלאכה. בפוסט שפרסם מארק צוקרברג נכתב כי החברה ממשיכה בפיתוח מערכות מבוססת אינטליגנציה מלאכותית לסינון תכנים וכי כשליש מהדיווחים שמתקבלים כבר מטופלים על ידן. עם זאת פייסבוק לא מוותרת על הגורם האנושי.
מנגד, מומחים גורסים כי מהלך הגיוס של פייסבוק הוא טיפה בים וכי טיפול כולל בתופעה דורש גיוס גדול יותר של כוח אדם, בנוסף לפיתוח אלגוריתמים מתקדמים לזיהוי אוטומטי של תכנים אלימים.