בעקבות מתקפת הסייבר האחרונה, במהלכה נפגעו מאות מחשבים בבתי חולים בבריטניה, מתגבר החשש מול תרחישי אימים דומים אלו בישראל.
על אף שרשות הסייבר הלאומית מצביעה על כך כי ישראל לא הייתה חלק מיעדי המתקפה, גובר החשש כי מתקפות סייבר עתידיות עלולות להיות מכוונות כנגד תשתיות לאומיות ובעיקרן מערכת הבריאות.
במטה הסייבר הלאומי קיים חושש הולך וגובר כי מתקפות סייבר עתידיות יכוונו כנגד מערכות האחראיות על פעילותן התקינה של בתי חולים, חברת החשמל, מקורות וכן תשתיות לאומיות נוספות.
מומחי סייבר מרגיעים כי מדינת ישראל נמצאת תחת מאמץ מתמשך להגנה על גבולותיה הווירטואלים. בעקבות העובדה כי מערכת הבריאות בממלכה המאוחדת היוותה מטרה למתקפת הסייבר המקיפה, במערכת הבריאות הישראלית נערכים להתמודד עם תרחישי אימה דומים.
על פי נתוני המשטרה הצרפתית, מתקפת הסייבר פגעה במעל 100 מדינות בהן הודבקו מעל 75 אלף מחשבים.
בעקבות העובדה כי מערכת הבריאות מבוססת ברובה על מחשוב, פוטנציאל הנזק במקרה של מתקפת סייבר הוא רב ביותר. על פי מומחי סייבר וגורמים במערכת הבריאות, יכול שהנזק ילווה בפגיעה במערכות ההנשמה, חמצון ואף בפגיעה בפרטיותם של מטופלים רבים.
ישנו קושי מתמשך להעריך את היקף וסוג האיום מולם עומדים גורמי הבריאות במציאות בה מתקפות סייבר נמצאות מעבר לפינה.
עם התפשטות הידיעה על המתקפה, הנחה משרד הבריאות יחד עם רשות הסייבר הלאומית את בתי החולים בארץ להיערך בהתאם. ההנחיות כללו עדכון דחוף של תוכנות אנטי וירוס וכן הגנה מפני כתובות המקור מהן בוצעה המתקפה על בתי החולים בבריטניה.