בשנים האחרונות החלו חברות אינטרנט ברחבי העולם לקבל דרישות מאזרחים ומארגונים להגביר את השקיפות בכל הנוגע לאופן שבו הן מעבירות מידע אישי לצדדים שלישיים ולאילו מטרות.
הדרישה נכונה ביתר שאת כאשר מידע על משתמשים מועבר מחברות מסחריות לגורמים ממשלתיים. דוגמה מובהקת לכך היא פרויקט PRISM של ארגון ה-NSA האמריקני, אשר חייב חברות אינטרנט להעביר לממשל מידע על משתמשים לצרכי מעקב.
אך ישנן מדינות בהן ערכי השקיפות והפרטיות נדחקים הצידה למול אינטרסים לאומיים. סין היא דוגמה למדינה שבה סוגיית הפרטיות במידע דיגיטלי אישי אינה מטרידה במיוחד את הרשויות.
יתרה מכך, המדינה עושה בשנים האחרונות מאמצים כבירים על מנת להכפיף חברות אינטרנט לחקיקה המאפשרת למדינה לעשות שימוש במידע אישי כרצונה וכעת מתגלה הקלות שבה מידע אישי של משתמשים באפליקציות ובשירותים שונים בסין עלול להיות מועבר לחברות וגורמים ממשלתיים על פי דרישה.
מידע שהתגלה ע"י משתמשים ערניים שבחרו להוריד אפליקצית שירותי ענן בשם "Smiling Cloud" הפועלת מסין, מלמד הלכה למעשה כיצד מידע אישי עלול למצוא את עצמו בידיהם של גורמים ממשלתיים שונים. מיד לאחר התקנת האפליקציה הבחינו המשתמשים כי על המסך מופיעה הודעת "Warning" שתפקידה ליידע בדבר סכנת חשיפה אפשרית למידע אישי המאוחסן בשירותי הענן של החברה.
נוסח ההודעה קובע כדלקמן: "על פי החוק הסיני, החברה מזכירה לכם כי ייתכן ויהיה בידה לשתף מידע שהועלה לגורמים בממשל הסיני, על פי דרישתם".
בניסיון להרגיע את חשש המשתמשים מההודעה החריגה, מוסיפה המערכת ומודיעה כי "במקרים שאינם כלולים לעיל, החברה לעולם לא תשתף במידע משתמשיה".
חשוב להגיד כי לא מדובר במקרה חריג, שכן הממשל הסיני נוהג להפעיל לחץ על חברות שונות לשתף את המידע בו הן עוסקות עם גורמי ממשל שונים, בנוסף לעמידה בתנאי סף נוספים. השוני הגדול במקרה זה הוא ההודעה הישירה שבחרו בה כדי ליידע את המשתמשים – שחור על גבי לבן.