דיווחנו כאן לפני מספר חודשים שחברת שיתוף ההיסעים הואשמה בכך שנהגה להמשיך ולעקוב אחרי לקוחותיה גם כאשר האחרונים מחקו את האפליקציה ממכשיריהם.
כעת מתבררים הפרטים אודות הפרקטיקה השנויה במחלוקת שהנהיגה החברה ואשר "זיכתה" את המנכ"ל שלה בשיחת נזיפה ממנכ"ל אפל בשנת 2015. יחד עם זאת, נראה כי Uber עדיין עוקבת אחרי משתמשים לאחר סיום השימוש באפליקציה, אם כי החברה טוענת שהדברים אינם כפי שהם נראים.
דיווחים מלפני שנתיים העלו כי Uber נהגה לעקוב אחרי משתמשים גם לאחר מחיקת האפליקציה במכשירים מסוג iPhone וכאמור, הדבר גרם למנכ"ל אפל טים קוק לזמן את מנכ"ל Uber לשיחת נזיפה, בה האשים קוק את מנכ"ל Uber בהפרת מדיניות הגנת הפרטיות של אפל ואף איים להסיר את אפליקציית Uber מחנות האפליקציות של אפל.
Uber מצידה טענה כי מדובר בפרקטיקה מקובלת שמטרתה להילחם בתופעה של הקמת חשבונות מזויפים. לטענת החברה, היא החלה לעקוב אחרי אפליקציות מחוקות בסין, לאחר שגילתה כי נהגים מקומיים מקימים חשבונות פיקטיביים על מכשירי iPhone גנובים ומזמינים דרכם נסיעות על מנת להגדיל את הביקוש באופן מלאכותי. בזמנו, Uber נהגה לתגמל נהגים אשר הראו אחוזי ביקוש גבוהים.
גם אם מדובר היה במטרה ראויה של לחימה בהונאות, מה שהכעיס את אפל הוא ש- Uber הסתירה מאפל את הפעולות שביצעה על ידי כך שמנעה ממהנדסים במטה החברה בארה"ב לראות את הקוד בו עשתה שימוש לצורך המעקב (פעולה אשר נקראת Geofencing). רק לאחר שמהנדסי אפל במקומות אחרים בעולם גילו את הקוד, הדבר נודע להנהלת אפל בארה"ב וההמשך ידוע.
אך גם לאחר שיחת הנזיפה המפורסמת מ-2015, נראה כי Uber עדיין לא נרתעת מלעשות שימוש בשיטות מעקב ואף חשפה כי היא אכן עדיין משתמשת בטכנולוגיית המעקב ההיא, אך רק על מנת למנוע מקרים של הונאת נוסעים וכי הפעם בניגוד לעבר, היא שינתה את שיטת העבודה שלה כך שתתאים לתנאי השימוש וההגנה על הפרטיות של אפל.
ואכן, עדכון התוכנה האחרון של אפליקציית Uber מאפשר לה להמשיך ולעקוב אחרי משתמשים גם כשהאפליקציה כבויה אצלם, אך Uber התחייבה כי העדכון מאפשר לה להמשיך לעקוב אחרי המשתמש רק 5 דקות לאחר כיבוי האפליקציה ורק לצורך וידוא כי הנוסע אכן ירד מן הרכב. זאת על מנת למנוע המשך חיובו של הלקוח לאחר שהנסיעה הסתיימה. יתרה מכך, הפעם מבקשת Uber מן המשתמשים להסכים לכך כחלק מתנאי השימוש של האפליקציה.