אב אשר תיעד בוידאו את לידת בנו ושידר את קטע הוידאו בשידור חי בפייסבוק תובע מספר חברות תקשורת שעשו שימוש בקטעי הוידאו בטענה להפרת זכויות יוצרים.
בית המשפט אשר דין בתביעה החליט לדחות אותה בנימוק לפיו התובעות צודקות בכך שטענו כי השימוש בקטעי הוידאו נעשה במסגרת דוקטרינת השימוש ההוגן, הנהוגה בדיני זכויות יוצרים במדינה.
כאמור, האב החל לצלם את לידת בנו ופרסם אותה בעמוד הפייסבוק שלו מתוך כוונה לשתף את משפחתו וחבריו במאורע המשמח. מה שאב לא ידע הוא שסרטון הוידאו פורסם באופן פומבי ולא באופן פרטי לחברים בלבד, זאת מאחר והגדרות הפרטיות של חשבונות של האב אפשרו זאת. לאחר חצי שעה מתחילת השידור הבין האב את הטעות שעשה אך בחר שלא לתקנה ואפשר את המשך שידור הלידה באופן פומבי.
קטע הוידאו זכה למעל ל-120 אלף צפיות ברחבי העולם והפך למוקד עניין עבור חברות תקשורת וערוצי טלוויזיה אשר הפכו את האירוע לידיעה חדשותית.
בספטמבר שעבר הגיש האב תביעה בטענה של הפרת זכויות יוצרים נגד ערוץ הטלוויזיה האמריקני
ABC
וכן נגד חברת
Yahoo
על שהראו קטעים מהסרטון במהלך תכנית בוקר ששודרה בערוץ וכן באתרי האינטרנט של ערוץ
ABC
ושל יאהו. לאחר מכן הוסיף התובע מספר חברות תקשורת נוספות כנתבעות, כמו גם הוצאה לאור של מגזין מוכר לאחר שהאחרונות פרסמו צילומי מסך וקטעים מהסרטון המדובר.
עורך דינה של חברת
ABC
טוען שהשימוש אשר נעשה בסרטון הוא דוגמה מובהקת לשימוש הוגן בתוכן מוגן, זאת מאחר והערוץ עשה שימוש ב-22 שניות בלבד מתוך הסרטון המלא שאורכו 45 דקות ומאחר והשימוש נעשה לצורך הפקה של ידיעת חדשות שמטרתה להסביר לצופים את אשר אירע ולאפשר להם לגבש דעה על האירוע, כפי שנעשה בהפקה של ידיעות חדשותיות רבות.
עוד טען עורך הדין כי כאשר קטע וידאו או תמונות עומדים במרכזה של ידיעת חדשות, הנוהג הוא כי כתבי חדשות עושים שימוש בקטעים קצרים או בתמונות נבחרות על מנת להסביר לציבור את מהותה של הידיעה. חוקי זכויות היוצרים אינם מגנים על השימוש האמור לטענת עורך הדין. לדבריו, שימוש הוגן מאפשר לעשות שימוש בחומרים מוגנים בזכויות יוצרים לצורך יצירת חדשות, בעיקר כאשר מדובר באירועים משמעותיים, כגון הפעם הראשונה בה משודרת לידה בשידור חי בפייסבוק.