יצרנית הטלוויזיות החכמות ויזיו (
Visio
) תיאלץ לשלם 2.2 מיליון דולר על מנת ליישב תביעה לפיה החברה אספה מידע אודות הרגלי צפייה של לקוחות ללא ידיעתם.
התביעה הוגשה על ידי ארגון ה-
FTC
האמריקני ונטען במסגרתה כי החל משנת 2014 החלה החברה לעשות שימוש בתוכנה שנבנתה לתוך 11 מיליון מקלטי טלוויזיות חכמות על מנת לתעד באופן מתמשך מידע על הרגלי צפייה של לקוחותיה. עוד נטען כי החברה עבדה בשיתוף עם חברה נוספת על מנת לשייך מידע דמוגרפי לכל אחד מהחשבונות אחרים עקבה, כך שהחברה ידעה את גילם, מינם, מצבם המשפחתי ומצב הכנסותיהם של לקוחותיה, בנוסף למידע שאספה על הרגלי הצפייה שלהם.
בנוסף לתשלום בסך 2.2 מיליון דולר שהחברה תיאלץ לשלם, ויזיו תידרש להשיג את הסכמת לקוחותיה בטרם תוכל לאסוף עליהם מידע בעתיד. כמו כן, על החברה ליידע לקוחות חדשים כי היא נוהגת לתעד הרגלי צפייה של לקוחות וכי המידע מועבר לצד שלישי וכן תידרש למחוק את כל המידע שאספה לפני ה-2 במרץ 2016.
החברה אמנם לא הודתה במיוחס לה וכאמור חתמה על הסכם פשרה, אך גורמים בחברה אמרו כי הם מרוצים מן ההסדר שהושג בתיק. היועץ המשפטי של החברה אמר כי ההחלטה מעמידה סטנדרטים חדשים להתנהגות רצויה של חברות בכל הקשור בפרטיות לקוחות ובאיסוף מידע במכשירי טלוויזיה חכמים ובמכשירים אחרים. נראה כי אכן כוונתו של ארגון ה-
FTC
הייתה להפוך את המקרה למקרה בוחן וכי חיוב החברה בפיצויים, גם אם לא גבוהים מאוד, נועד להשיג אפקט הרתעה כלפי חברות אחרות העושות שימוש בטכניקות דומות.